Home > Loppemse modeontwerper Luc De Maeght lanceert mondmaskers in bamboe

Loppemse modeontwerper Luc De Maeght lanceert mondmaskers in bamboe

Geschreven op 23 april 2020 om 10:45 door Mario De Wilde

Luc De Maeght, de Loppemse modeontwerper achter het Share The Passion-merk, lanceert nu ook mondmaskers. De Maeght speelt zo in op de nood aan bescherming tegen het coronavirus, maar blijft trouw aan zijn duurzaamheidsvisie: “We laten onze maskers in Europa produceren uit een ecologisch materiaal en met een beschermende coating, waardoor ze tot 100 keer wasbaar en dus herbruikbaar zijn.”

Meteen nadat het coronavirus in alle hevigheid uitbrak in ons land, kreeg modemaker Luc De Maeght de vraag om mondmaskers te ontwerpen. “Het prikkelde me om op zoek te gaan naar een duurzaam en in Europa geproduceerd mondmasker. We weten intussen dat we zo’n maskers zullen nodig hebben voor een langere periode, om ons te beschermen tegen het virus. Voor mij was de uitdaging om een kwalitatief product te ontwikkelen, dat in Europa geproduceerd wordt en ook op het milieu een positieve impact heeft”, aldus De Maeght. De modeontwerper sprak daarop een textielbedrijf in Portugal aan, dat al langer ervaring heeft met textielproducten op basis van bamboe. “Het is een natuurlijk product, een grassoort die zich makkelijk voortplant en dus in ruime hoeveelheden beschikbaar is. Bovendien kan je textiel uit bamboe aan het einde van de levenscyclus gewoon composteren. Het is volledig biologisch afbreekbaar en dus een echt circulair product!”
Tot 100 keer wasbaar en herbruikbaar
De mondmaskers krijgen bovendien een antivirale en antibacteriële nanocoating. Luc De Maeght: “De ultrafijne laag zorgt ervoor dat ons Share The Passion-mondmasker voldoende doorlatend is om te kunnen ademen en tegelijk levert het een perfecte bescherming tegen het coronavirus. Dankzij de hoogwaardige kwaliteitseigenschappen van bamboe mag je dit masker tot 100 keer wassen in de wasmachine en kan je het steeds veilig blijven hergebruiken.”
Momenteel zijn de mondmaskers beschikbaar in twee kleurvarianten: ecru en zwart, met daarop het herkenbare Share The Passion-logo. “Bedrijven kunnen de maskers vanaf 500 stuks personaliseren met hun eigen logo. Het product is voorzien van veters, opdat het makkelijk op elk hoofd kan worden aangebracht en comfortabel is om te dragen. We hebben ook een compartiment voorzien voor mensen die uit veiligheidsoverwegingen nog een extra filter zouden willen aanbrengen”, aldus de Loppemse ontwerper. Share The Passion mondmaskers worden in een 5 pack verkocht. De eenheidsprijs bedraagt 9,5 euro (btw incl) en zijn verkrijgbaar via www.sharethepassion.be.

5 reacties

Sharethepassion.be
Geschreven op 2020-04-24 13:52:45
De zwarte mondmaskers worden volgende week vrijdag vrijdag geleverd en uitgestuurd. Je kan ze reserveren via hello@sharethepassion.be Duurzame, veilige groeten
Dehaene martine
Geschreven op 2020-04-24 12:27:14
Heb je zwarte maskers die ik kan wassen op 60 graden zo ja hoe kan ik dat betalen. Dank u 🙏
Luc De Maeght
Geschreven op 2020-04-23 17:52:11
Beste Inez. De eerste lading van dit weekend is sold out, volgende komt volgende week. Als je hyperventileert zal katoen zal je dit met elk mondmasker hebben dat veilig is vrees ik. Kan je hiermee verder ? Sent from the IPhone of Luc De Maeght
Inez
Geschreven op 2020-04-23 15:27:31
Super! Met deze is het wellicht makkelijker ademen dan met katoenen? Want ik krijg het benauwd met zo'n masker op en begin te hyperventileren. Waar en wanneer te koop?
Sofie Haeck
Geschreven op 2020-04-23 11:48:09
Dag Luc, super initiatief! 👌👏 Heb jij weet wat er in de wereld van mijn vak, de esthetiek, qua voorschriften gaan zijn ivm bescherming naar de klant toe? Ik ben geïnteresseerd en mss ook een hele groep mensen uit mn branche maar wil zeker zijn dat ik dan ‘wettelijk’ in orde ben. Wij wachten om morgen hopelijk positief nieuws en DUIDELIJKE richtlijnen te krijgen van de overheid, mocht jij al iets vernomen hebben graag uw reactie. Alvast chapeau, succes! Grtjs aan Machteld, Sofie Haeck Esthetiek Sofie Haeck 0474/385278

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.