Home > Lokaal talent in de kijker tijdens Gala van de Poperingse cultuurprijzen: meest verdienstelijke is Bernard Masselus

Lokaal talent in de kijker tijdens Gala van de Poperingse cultuurprijzen: meest verdienstelijke is Bernard Masselus

Geschreven op 9 april 2019 om 18:47 door Mario De Wilde

Elk jaar zet de Cultuurraad van Poperinge lokaal talent in de kijker tijdens het Gala van de Poperingse Cultuurprijzen. Op vrijdag 5 april 2019 werden er opnieuw drie prijzen uitgereikt: Stille Kracht, Ambassadeur en Meest Verdienstelijke Poperingenaar.

De prijs van de Stille Kracht wordt uitgereikt aan iemand die achter de schermen bergen werk verzet, maar niet in de schijnwerpers loopt. Drie genomineerden maakten kans op die prijs. De drie plaatsen werden verdeeld via een stemming vooraf op papier en online én een stemming de avond zelf. Martin Blouwe is de winnaar en ontving een geldprijs van 500 euro. Willy Neuville eindigde als tweede, Ludo Huyghe als derde. Zij mochten respectievelijk een cheque van 250 euro en 125 euro in ontvangst nemen.

De prijs van de Meest Verdienstelijke Poperingenaar gaat naar een persoon, groep of vereniging die de voorbije jaren in Poperinge aan de slag was op sociocultureel vlak. Een onafhankelijke jury besliste wie deze prijs mee naar huis mocht nemen. De Meest Verdienstelijke Poperingenaar van 2019 is Bernard Masselus die zich inzet voor het carnaval.

De titel Ambassadeur van Poperinge gaat dit jaar naar het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou. Het festival groeide in zijn 35-jarige bestaan uit tot het belangrijkste festival ter wereld voor het gregoriaans muziekgenre. Het startte als een kleinschalig landelijk gebeuren, maar is ondertussen een internationaal gerenommeerd en uniek evenement, gericht op een breed publiek. In 2018 namen 26 schola’s en ensembles uit alle hoeken van de wereld, van Colombia tot Australië deel aan het festival. Het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou, gedragen door meer dan 100 vrijwilligers, heeft haar wortels in Poperinge, maar overstijgt als een echte ambassadeur de grenzen van de stad.

Vooraf, om 19 uur, was er een gratis concert van Cum Jubilo in de Sint-Bertinuskerk. De Zuid-Koreaanse Sowon Kim, een vaste waarde op het festival, trad op als soliste. Tijdens het gala zelf bracht ze ook twee nummers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.