Home > Lode Scherpereel en Annemarie Depiere uit Assebroek vierden diamanten bruiloft

Lode Scherpereel en Annemarie Depiere uit Assebroek vierden diamanten bruiloft

Geschreven op 24 augustus 2020 om 12:08 door Mario De Wilde

Gisteren was er in Assebroek de diamanten bruiloft (60 jaar gehuwd) van Lodewijk Scherpereel (roepnaam Lode) en  Anna Depiere (roepnaam Annemarie). Eigenlijk was die viering gepland in april maar door de coronamaatregelen kon het feest niet doorgaan. Omdat de familieleden het niet langer  wensten om het feest uit te stellen hebben ze het feest dan in een beperkte kring met burgemeester Dirk De fauw van Brugge gisteren, zondag 23 augustus, gevierd.

Lode werd geboren op 9 oktober 1933 in Dudzele, groeide op in Dorpsplein nr 19 in een gezin met 7 kinderen ( 4 zonen en 3 dochters). Zijn vader heette Antoon SCHERPEREEL (was drukker, gemeentesecretaris en koster) en zijn moeder Maria BOSSAERT (Marietje van de Secce, huisvrouw.)
Interessant weetje: de grootmoeder van Lode was de zus van de grootmoeder van de Dirk de Fauw
volgde (achtereenvolgens) onderwijs aan de gemeenteschool van Dudzele en VTI Brugge .Hij behaalde er het diploma van drukker

Anna Depiere geboren op 9 november 1932 in Brugge, groeide op in de Predikherenstraat 14. Het gezin van vader Albert DEPIERE (van beroep kachelhandelaar) en moeder Julma SEGAERT (hulp in de winkel en huisvrouw) telde 8 kinderen (2 zonen en 6 dochters). Ze liep (achtereenvolgens) school aan de Jozefienen Zij is houdster van het diploma van secretariaat/moderne talen Lodewijk en Anna leerden elkaar in 1957 kennen tijdens een huwelijksfeest in Dudzele , en de jubilarissen huwden op 16 april 1960 in Brugge. Ze vestigden zich in de Predikherenstraat 20 in Brugge. Sedert 30 juni 1995 zijn beiden gehuisvest in de Waalsestraat 53 in Brugge.

Zij hebben twee zonen: Koen en Karel. Er zijn drie kleinkinderen (Ine, Ward en Sam) en er is een achterkleinkind (Lou) en een tweede te verwachten… Koen was een zeer gekend en getalenteerd kunstenaar. Hij is echter gestorven op 36-jarige leeftijd aanbrandwonden in 1997. Een zwaar verlies die beiden moesten verwerken. Karel is directeur van basisschool OLVA De Meersen en gemeenteraadslid.
Lodewijk werkte als drukker en was zaakvoerder van Drukkerij Scherpereel in de Brugse binnenstad, meer bepaald in de Predikherenstraat 20. Die drukkerij nam in die tijd ongeveer de helft van het familiedrukwerk in Brugge voor haar rekening. Honderdduizenden rouwprentjes en rouwbrieven waren van zijn hand. Op 62-jarige leeftijd ging hij met pensioen. Voor haar huwelijk werkte Anna als secretaresse bij notaris Van Hoestenberge in Jabbeke Nadien had zij bij de drukkerij van echtgenoot Lodewijk een postkaartenwinkel, waar men voor alle gelegenheden postkaarten kon kopen. In 1995 ging ook zij met pensioen. Beide partners typeren zich als zeer sociaal en ontzettend praatvaardig. In huis is het dus nooit stil. Geboren en getogen zelfstandigen. Wij hopen, samen met de jubilarissen, dat een goede gezondheid hen nog lang mag samenhouden.

2 reacties

Olivier Haspeslagh
Geschreven op 2021-12-12 17:52:11
Een late reactie maar welgemeende proficiat met jullie jubileum! Uw petekind Olivier Haspeslagh
Karel Scherpereel
Geschreven op 2020-08-24 14:07:15
leve de jubilarissen!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.