Home > Livestreams in diverse Brugse musea in mei en juni

Livestreams in diverse Brugse musea in mei en juni

Geschreven op 7 mei 2020 om 17:32 door Mario De Wilde

De Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock kruipt op 24 mei met graagte nog eens achter de micro voor een  livestream van Musea Brugge op Facebook, getiteld ‘Afscheid van een monument in een monument’. Schepen van Cultuur Nico Blontrock: ‘Rony Baes, huisbewaarder van het Gruuthusemuseum, ging op 30 april met pensioen. Jarenlang woonde hij met zijn vrouw Gaby letterlijk naast het museum, in de conciërgewoning op het plein. Ik ga met hem op zoek naar de rol die het museum voor Rony heeft gespeeld. Het is een verhaal van veel veranderingen in het gebouw en verhaal van Gruuthuse, waar de huisbewaarder altijd op de eerste rij heeft gestaan om ze mee te maken. Een terugblik in een interview en een laatste ronde van de huisbewaarder in het Paleis van de heren van Gruuthuse.’

De coronacrisis betekende ook voor Musea Brugge een andere manier van werken. Geen fysieke locaties meer, maar vooral een digitaal aanbod via de website en andere kanalen zoals Instagram en Facebook. Hierbij bood Musea Brugge, in samenwerking met de Vrienden van Musea Brugge, enkele weken geleden in twee delen een gestreamde lezing van directeur Till-Holger Borchert aan over Jan van Eyck in Brugge. Dit naar aanleiding van de tentoonstellingen in Gent en Brugge. Op Paaszondag stond een museumquiz op het programma. Nu er stilaan zicht is op de heropening van onze verschillende locaties, wil Musea Brugge de dynamiek die hierrond is ontstaan nog even aanhouden. Daarom komen er  in mei en juni ook nog vier ‘livestreamsessies’ aan. Telkens te volgen via de Facebookpagina van Musea Brugge, stipt om 10u30.

Op het programma staat:

10 mei: ‘De Meifoor, 100 jaar geleden’. Lezing door Patrick Vanden Berghe auteur van het boek ‘800 jaar Meifoor Brugge’.

24 mei: ‘Afscheid van een monument in een monument’. Een gesprek met Nico Blontrock en huisbewaarder Rony Baes over zijn leven en het Gruuthusemuseum.

7 juni: Literatuuraperitief in het Gezellehuis (meer informatie volgt)

21 juni: ‘Van de Pest tot Covid-19 – een millennium epidemieën in Brugge’. Lezing door Dr. William De Groote, voorzitter van vzw Montan

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.