Home > Lions Izegem schenkt € 7000 voor Parkili Expeditie in Nepal

Lions Izegem schenkt € 7000 voor Parkili Expeditie in Nepal

Geschreven op 6 mei 2024 om 10:04 door Mario De Wilde

In 2023 is de voorbereiding gestart voor een expeditie doorheen de Himalaya in Nepal, via de Langtangvallei naar de Tsergo Ri, op 4984 m hoogte. Deze trektocht vindt plaats tussen 19 en 30 oktober 2024 en is niet zomaar een expeditie. De deelnemers zijn namelijk 17 lotgenoten met Parkinson die samen met 8 medische begeleiders, een cameraman en een geluidsman de Himalaya zullen beklimmen. Elke deelnemer wacht een intens avontuur dat niet alleen de eigen mentale en fysieke veerkracht een boost zal geven, maar waarmee men ook andere Parkinsonpatiënten wil inspireren om niet bij de pakken te blijven zitten maar dromen waar te maken.

Elke Parkili-expeditie is een traject met een missie: de ziekte van Parkinson positief in de aandacht brengen door letterlijk en figuurlijk bergen te verzetten. Parkinson is jammer genoeg nog altijd ongeneeslijk maar niet langer enkel een ouderdomsziekte. Steeds meer relatief jonge, actieve mensen worden getroffen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen de evolutie van de ziekte vertraagt. VZW Parkili wil het welzijn verbeteren van personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Dit door onder meer sensibiliseringsacties op touw te zetten en elkaar positief te stimuleren. “Moving Mountains for Parkinson’s” betekent samen in beweging komen om meer te beleven en beter begrepen te worden.

Het voortraject voor deze expeditie startte op 18 november 2023 en de kandidaten zijn volop bezig met fundraising en fysieke voorbereiding. De deelnemers engageren zich als ambassadeur voor Parkili en bedenken sponsoring-acties. Deels om de prijs van de expeditie enigszins te drukken maar een flink deel van de opbrengsten gaat naar de dagelijkse werking van de VZW.

In het kader van deze fondsenwerving ging er gisteren een evenement door in Bray-Dunes, georganiseerd door twee vrouwelijke expeditieleden. Onder het motto ‘Let’s walk for Parkinson’ werd een wandeling met nevenanimatie en BBQ georganiseerd. Wegens gigantisch succes komt er een tweede editie op 28 september.

Eén van de Lionsleden Jaak is, opgesplitst over negen zomers, te voet van Izegem naar Santiago de Compostella gewandeld. Bij zijn laatste etappe van 304 km wou hij graag zijn steentje bijdragen aan een goed doel. Enkele maanden voordien zat Jaak op de ledenvergadering naast een jonger lid Steven, die vertelde dat hij op zijn veertigste de diagnose van jong Parkinson had gekregen. En dat zijn doel was om deel te nemen aan expeditie Nepal om de ziekte van Parkinson de aandacht te geven die het verdient en nodig heeft. Daarom besliste Jaak om kilometer na kilometer, stap na stap, extra fundraising bijeen te brengen voor Steven en de missie van Parkili, dit alles vanuit de Lionsgedachte “We Serve”. Heel concreet liet hij zich een klein bedrag per kilometer sponsoren in ruil voor een dagelijks reisverslag. De respons was ongehoord en het resultaat is een fantastisch fundraisingbedrag dat via Steven aan Parkili geschonken zal worden. Niet minder dan € 7000 ter ondersteuning van de werking van Parkili en het onder aandacht brengen van deze ter wereld snelstgroeiende hersenziekte!

Wie ook Parkili en/of de expeditie wil steunen, kan dit via de website. Een fiscaal attest is mogelijk vanaf 40€. https://www.parkili.be/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.