Home > Ligo Regio Brugge-Oostende-Westhoek zet vrijwilligster Greta uit Sint-Michiels in de bloemen

Ligo Regio Brugge-Oostende-Westhoek zet vrijwilligster Greta uit Sint-Michiels in de bloemen

Geschreven op 28 juni 2022 om 16:00 door Mario De Wilde

Ligo, Centrum voor Basiseducatie, kan al jaren rekenen op tal van vrijwilligers. Eén van hen viert dit schooljaar haar 20ste jaar als vrijwilliger. Greta Vanhecke (64 jaar, uit Sint-Michiels) is een trouwe vrijwilligster bij Ligo, Centrum voor Basiseducatie, afdeling Brugge. Ze startte 20 jaar geleden in de lees- en schrijfgroep om laaggeschoolde volwassenen te ondersteunen. Na haar werk kwam ze ’s avonds naar Wijzer (de vroegere naam van Ligo). Ondertussen hielp ze ook enkele jaren bij cursussen in de Brugse gevangenis. Dit schooljaar kwam ze zowel overdag als ’s avonds helpen in de lees- en schrijfgroepen (NT1). Greta bereidt de les niet zelf voor. Ze wordt ondersteund door een lesgever van Ligo, maar na al die jaren weet Greta waar ze moet op letten. Door haar hulp kan er gedifferentieerd gewerkt worden en is er nog meer tijd voor de individuele noden van de cursist.

Hermine Deraedt, lerares bij Ligo: “Greta is het luisterend oor voor de mensen. Ze heeft heel veel geduld en respect voor iedereen. Ze helpt de cursisten sterker en zelfzekerder maken op vlak van lezen en schrijven, maar ook als mens. Ze denkt na over oplossingen als een cursist problemen heeft. Greta is een grote meerwaarde voor de groep en ook voor de lesgever!” Tijdens de laatste les van dit schooljaar 2021-2022 hebben de cursisten en lesgevers Greta in de bloemetjes gezet. Stoppen is ze nog niet van plan, ze kijkt al uit naar een nieuw schooljaar.

Vrijwilligers bij Ligo

“In het volledige centrum kunnen we reken op meer dan 60 vrijwilligers. Ze werken met (anderstalige) volwassenen of doen vrijwilligerswerk op het secretariaat. We zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers om onze cursisten te helpen in de lessen.”, aldus Valérie Despiegelaere, verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking bij Ligo, afdeling Brugge.

1 reactie

Dries
Geschreven op 2022-06-28 20:27:07
Bedankt voor het fijne artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.