Home > Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen: Albanese wijntjes, raki en olijfolie

Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen: Albanese wijntjes, raki en olijfolie

Geschreven op 4 december 2023 om 06:59 door Mario De Wilde

Nog een drietal weken scheiden ons van oud en nieuw. Word je al zenuwachtig wanneer je ritselend inpakpapier hoort, dan hebben we een aantal leuke ideeën en cadeautips uitgezocht. Wij hebben de leukste en origineelste cadeaus voor jullie verzameld en op een rijtje gezet. Elke dag krijgen jullie zo een smakelijke tip. Doe er alvast je voordeel mee als je straks met z’n allen rond de kerstboom zit. Je zal er zeker mee scoren!

Albanees wijnhuis La Foret brengt Albanië naar de Belgische huiskamers

Albanië verovert niet alleen harten als reisbestemming, maar ook als leverancier van exquise wijnen en culinaire hoogstandjes. La Foret, het Albanese wijnhuis in België, brengt de rijke smaken van Albanië rechtstreeks naar je huis met een unieke collectie ambachtelijke wijnen, digestieven en olijfolie. Achter La Foret schuilt het gepassioneerde echtpaar Arjan Treni en Silvie, afkomstig uit Albanië. Arjan deelt zijn liefde voor wijn met een bijzondere focus op de zoete en weelderige smaken van Albanese wijnen. Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar smaakvolle pareltjes uit zijn geboorteland, groeide al snel uit tot een gedeelde passie met vrienden en familie.

“Wij misten de authentieke smaken van Albanese wijnen hier in België. Telkens wanneer we vrienden en familie ontvangen, trok ik naar de kelder om een Albanees pareltje tevoorschijn te halen. De vraag naar deze unieke wijnen bleef groeien, dus besloten mijn vrouw en ik om van onze passie en hobby ons beroep te maken,” aldus Arjan Treni.

La Foret biedt een selectie van ambachtelijke Albanese wijnen, waarvan de druiven afkomstig zijn van lokale wijngaarden verspreid over verschillende regio’s van Albanië. De druiven worden met zorg met de hand geplukt om de rijke smaak en aroma te behouden. Bekende labels zoals Berat Puls en Pamid sieren het assortiment en beloven een ongeëvenaarde smaakervaring.

Naast wijnen biedt La Foret ook hoogwaardige olijfolie en Albanese raki, de verborgen parel van de Balkan. Deze krachtige, alcoholische drank is ideaal om een maaltijd af te sluiten of het dessert mee te beginnen.

Waarom kiezen voor Albanese wijnen?

Het land heeft een uitgesproken mediterraan klimaat met milde winters en hete, droge zomers. De vruchtbare grond van de bergachtige gebieden van Albanië, gecombineerd met een eeuwenoude wijntraditie die teruggaat tot de Illyriërs uit de bronstijd, maken het land tot een ideale plek voor wijnbouw. Samen met buurland Griekenland heeft Albanië de langste aaneengesloten geschiedenis van wijnbouw in Europa. Laat La Foret je meenemen op een culinaire reis door het betoverende Albanië, rechtstreeks vanuit het hart van België.

Meer info? www.laforetbe.com

4 reacties

Cedric Lestienne
Geschreven op 2023-12-14 17:15:45
Ik heb enkele jaren geleden het geluk gehad om een likeur uit Albanië te mogen proeven en die was hemels. Met die wijnen kan dat niet anders zijn. Daar ben ik van overtuigd. Cedric Lestienne
Rudy Vuylsteke
Geschreven op 2023-12-04 16:03:02
Vaak zijn er nog vooroordelen van wijnen uit die regio en tegen Albanië in het algemeen maar ik kan het iedereen verzekeren: de Albanese wijnen moeten zeker niet onderdoen voor de bekende West-Europese wijnen. Bovendien is de prijs nog een stuk aantrekkelijker. Ban blij dat er op deze manier promotie gemaakt wordt voor een onderschat land op vele vlakken. Rudy Vuylsteke. Tielt
Fernand Vanthuyne
Geschreven op 2023-12-04 08:36:24
Twee jaar geleden maakten we met enkele collega's een lijstje met onbekende(re) druivenrassen die het ontdekken waard zijn. Vorige maand zijn we nog uitgekomen op Marokkaanse producties. Als islamitisch land zou je dat niet meteen verwachten en echt overtuigd waren we toch niet. Van Albanië heb ik inderdaad al goede reacties ontvangen, maar zelf hebben we de kans nog niet gehad om die te proeven. Op toeristisch vlak hoor ik veel goeds als een van de nieuwe paradepaardjes met veel mooie natuur en cultuur. Dus ja, daar zit muziek in. Fernand Vanthuyne
Jaco Vermeerbergen
Geschreven op 2023-12-04 08:11:59
Sinds een tiental jaar houd ik me intens bezig om wereldse wijnen te ontdekken. Dat gaat soms heel ver in mijn zoektocht naar nieuwe flessen. Op vlak van Albanese wijnen ben ik alleszins nog een groentje. Ben er dan ook heel benieuwd naar om ze aan mijn collectie toe te voegen. Altijd een spannende tijd. Jaco Vermeerbergen uit Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.