Les Moules Belges sont arrivées: Den Entree Principale in Brugge serveert ze als eerste
Colruyt Group is voor het derde jaar op rij klaar voor de oogst van Belgische mosselen uit de eigen zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort. De eerste echte Belgische mosselen van het seizoen zijn vanaf nu te degusteren in meer dan 40 horecazaken. En jawel, meer en meer chefs kiezen ervoor Belgische mosselen op de kaart te zetten waarmee de interesse van de Belgische horeca voor deze delicatesse bevestigd wordt. Vanaf vandaag staat dit zwarte goud op de kaart van Den Entree Principale in de Smedenstraat en dat als eerste restaurant in Brugge die de Belgische mosselen op de kaart zet.
Zaakvoerder Peter Maas: “We hebben de spits al afgebeten. Ze hebben de grootte van een Imperial (maat onder de Jumbo), hebben volle schelpen en naar mijn persoonlijke mening hangen ze qua smaak tussen de Franse Bouchots en de Zeeuwse mosselen die we kennen. Deze mosselen zijn niet verkrijgbaar in de handel en worden enkel geleverd aan geselecteerde restaurants, waarvan wij de eerste in Brugge zijn. Het groot voordeel voor de klanten is zeker en vast de versheid. Als restaurantuitbater bestellen we de Belgische mosselen ten laatste voor 14 uur bestellen. Die worden ’s nachts opgehaald en in de voormiddag bij ons in het restaurant geleverd. Verser kan dus niet.”
Restaurant Den Entree Principale serveert de Belgische mosselen op een zevental verschillende bereidingen. Naast de mosselen natuur (al vanaf € 27) heb je ze ook met witte wijn, knoflook met peterselie, op Provençaalse wijze en zelfs met rozemarijn en citroen of met curry, kokos en citroengras. Dat wordt smullen….