Home > Leo De Waele volgt Luc Callens op als gemeente- en OCMW-raadslid in Knokke-Heist

Leo De Waele volgt Luc Callens op als gemeente- en OCMW-raadslid in Knokke-Heist

Geschreven op 30 september 2022 om 12:48 door Mario De Wilde

Gisteravond legde Leo De Waele in het Sociaal Huis zijn eed af als gemeente- en OCMW-raadslid. Hij volgt daarmee voor Vlaams Belang Luc Callens op die om medische redenen ontslag nam.

Politieke loopbaan
Leo De Waele (° Blankenberge op 5 maart 1959 en momenteel woonachtig in de Leenstraat in Heist) zetelde reeds vroeger gedurende 2 legislaturen in de Knokke-Heistse gemeenteraad voor het Vlaams Belang en dit van 8 januari 2001 tot 3 januari 2013. Hij vertegenwoordigde in die functie zijn partij binnen de vzw Toerisme en Cultuurraad en was ook als ere-gemeenteraadslid tot op heden actief binnen de Preventie- en Sociale Raad. Binnen het Vlaams Belang was hij ook gewezen regio- en provinciaal voorzitter en tot september 2022 voorzitter van de afdeling Knokke-Heist. Momenteel is hij nog partij- en regioraadslid en afdelingssecretaris bij het Vlaams Belang.

Opleiding en professionele carrière
Na zijn humaniora Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Pieterscollege in Blankenberge, vatte hij de studies van vertaler-tolk Engels-Frans-Spaans aan in het HTI Brugge. Van 1981 tot 1991 was hij werkzaam als dock-marshaller en checker bij Townsend Thoresen/P&O European Ferries. Sinds 1992 werkt hij voor Vlaams Blok/Vlaams Belang als provinciaal en regionaal secretaris en uiteindelijk als verantwoordelijke onthaal, vorming, ledenadministratie, archief in het nationaal secretariaat van deze politieke partij.

Vrijetijdsbesteding
In zijn vrije tijd is Leo een fervent supporter van Club Brugge en woont hij als trouwe abonnee steevast alle wedstrijden bij in het Breydelstadion. Je kunt hem ook regelmatig zien rondtoeren met zijn motorfiets. Als lezer houdt hij van thrillers, historische romans, reisverhalen en Engelse literatuur. Zijn portie non-fictie leesvoer bestaat hoofdzakelijk uit politieke boeken en wekelijks het satirische tijdschrift ‘t Pallieterke. Bij het tv-kijken gaat zijn voorliefde uit naar Engelse humor en politieseries.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.