Home > Lendeleedse kalkoenkweker legt klacht voor inbraak neer bij politie tegen Gaia

Lendeleedse kalkoenkweker legt klacht voor inbraak neer bij politie tegen Gaia

Geschreven op 23 december 2021 om 13:36 door Mario De Wilde

De voorbije weken werd een kalkoenkweker uit Lendelede veelvuldig aangeklaagd door dierenrechtenorganisatie GAIA. Die laatste stuurde ook naar onze redactie video’s en foto’s van vier West-Vlaamse kalkoenkwekers (Heuvelland, Lichtervelde, Wervik en Lendelede). Omdat de beelden gemaakt werden zonder medeweten van de zaakvoerders (en ook tijdens een inbraak) was onze redactie van oordeel om dit persbericht en de beelden niet te verspreiden. Het past niet in onze deontologie om op die manier ‘bewijslast’ te vergaren en te verspreiden. Nu niet en ook niet in de toekomst., daar zijn we vrij formeel in. Eén van de aangeklaagde kalkoenkwekers, een man uit Lendelede, stapt nu zelf naar de politie. Hij zegt dat de beelden in zijn kwekerij gemaakt zijn zonder toestemming en dat ze dus illegaal zijn. Hij spreekt ook van inbraak en benadrukt dat hij de regels van het voedselagentschap volgt en dat er geen sprake is van dierenmishandeling. De politie heeft de klacht opgenomen. (Foto Landleven)

2 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2021-12-24 17:55:12
Beste Michel. Het Nieuws van West-Vlaanderen wil in de eerste plaats positief en hartverwarmend nieuws brengen en dus hebben we de beelden en de 'aanklacht' van Gaia niet gepubliceerd. Trouwens, woorden als 'weerzinwekkend' en 'afschuwelijke wantoestanden' horen om diezelfde reden niet thuis in onze krant en onze respecteren dat. Overigens zouden wij je willen vragen om correct je vraag te stellen als zouden we 'met geen woord gerept hebben over de strafklacht die GAIA besliste in te dienen'. Ik citeer letterlijk de aanhef van onze reportage 'De voorbije weken werd een kalkoenkweker uit Lendelede veelvuldig aangeklaagd door dierenrechtenorganisatie GAIA. Die laatste stuurde ook naar onze redactie video’s en foto’s van vier West-Vlaamse kalkoenkwekers (Heuvelland, Lichtervelde, Wervik en Lendelede). De zaken niet teveel door een activistenbril bekijken aub.
Michel Vandenbosch
Geschreven op 2021-12-24 16:29:09
Bovenstaand artikel meldt verkeerdelijk dat de beelden die afschuwelijke wantoestanden in vier West-Vlaamse kalkoen tonen, gemaakt « tijdens een inbraak ». U neemt dat zomaar voor feit aan zonder dat u, de auteur noch iemand anders van de redactie, GAIA om een weerwoord heeft gevraagd. Door af te stappen van het principe woord/weerwoord kiest u uitdrukkelijk een kant. GAIA betreurt dat u wel bericht over de klacht van een kalkoenkweker tegen GAIA maar u rept met geen woord over de strafklacht die GAIA besliste in te dienen bij het Parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, tegen feiten van dierenmishandeling die blijken uit de onthulde weerzinwekkende wantoestanden. Die vormen een groteske aanfluiting van de basisprincipes en elementaire bepalingen van de dierenwelzijnswet. Nochtans verspreidde GAIA daarover een persbericht op 22 december 2021.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.