Home > Leke en Woumen krijgen er een speelplein bij en kinderen mochten zelf ontwerp kiezen

Leke en Woumen krijgen er een speelplein bij en kinderen mochten zelf ontwerp kiezen

Geschreven op 29 augustus 2022 om 17:55 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Diksmuide engageerde zich in haar beleidsplan ’86 acties voor 8600’ om de speelruimtes aan te vullen zodat ieder dorp een volwaardig speelplein heeft. Leke en Woumen kregen er recent een speelplein bij. Je vindt ze bij de basisscholen en ze zijn vrij toegankelijk voor onze allerkleinste inwoners!

Alle Diksmuidse kinderen verdienen het om in eigen dorp veilig en zorgeloos te kunnen spelen. Het stadsbestuur kocht hiervoor twee grote klimklautertoestellen aan. Je vindt ze in de Kloosterstraat in Leke en in de Iepersteenweg in Woumen, op de terreinen van de basisscholen. Het aanvankelijke speelpleintje in Leke werd afgebroken met oog op de nieuwbouw van de school, nu kunnen de kinderen er terug hun hartje ophalen. De speelpleintjes mogen gebruikt worden door de leerlingen van de scholen, en zijn buiten de schooluren ook toegankelijk voor iedereen jonger dan 15 jaar.

Kostprijs en gunning

De klimklautertoestellen werden gegund aan Eibe België bvba uit Geel voor een bedrag van 26.734,50 euro, 21% btw niet inbegrepen. De toestellen werden door onze eigen dienst Wegen geplaatst.

Ontwerp via inspraak

Het ontwerp van de speeltoestellen kwam er niet zomaar. De kinderen van het gemeentelijk basisonderwijs in Leke mochten in februari vorig jaar hun droomontwerp tekenen en indienen. De jeugddienst ging hier dankbaar mee aan de slag en kwam samen met de leverancier tot het ontwerp van vandaag.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.