Home > ‘Lek me Liptje Test’: Zet’ Joe in Brugge, 49/50

‘Lek me Liptje Test’: Zet’ Joe in Brugge, 49/50

Geschreven op 16 december 2021 om 13:53 door Mario De Wilde

Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs bij Geert Van Hecke, de onovertroffen peetvader van de Belgische gastronomie. Welnu, er bestaan plekken die al je zintuigen beroeren, die echt onder je vel kruipen. Plekken die je recht in je hart weten te raken. In de Langestraat van Brugge is er zo eentje…

Sneltest:

Voorgerecht:

-Gebakken Sint-Jacobsnootjes, fijne groentjes, béarnaise met worteljus met een ‘zeste’ van sinaas en basilicum

Hoofgerecht:

-Kabeljauw met gebakken witloof, schelpen en een luchtige mousseline van selder

-Fazant in groene kool, bereid met wintergroentjes, gebakken witloof en een parmentier van de boutjes

Dessert

-Dame blanche ‘Générale’ met warme chocoladesaus en een espuma van whisky

Prijs: € 93 exclusief aangepaste wijnen, aperitief en koffie

Conclusie:

De vooruitzichten zijn steeds groot wanneer je naar een sterrenzaak gaat, maar Geert Van Hecke en zijn team slagen er toch steeds weer in om die hoge verwachtingen in te lossen, en dat op alle vlak. Bij Zet’ Joe vertelt elk hapje en gerecht een eigen verhaal. Dat startte al bij de amuses en het brood dat op tafel kwam. Hier wordt de kwaliteit van de producten heel ernstig genomen. Het voorgerecht was al meteen raak met perfect aangebakken Sint-Jacobsnootjes en daarbij een verrassende maar hemelse béarnaise. Hulde aan de Bedenker! Grote fan van wild? Say no more want de fazant met de groene kool errond was een ontdekking. De wintergroentjes kraakten tuin- en marktvers en de parmentier van de boutjes maakte alles af. Aan de overkant was het mooi stuk kabeljauw volgens de regels van de kunst bereid en de mousseline van selder lepelden we maar wat graag binnen. Een grote Hallelujah voor het dessert met perfecte chocoladesaus en daar nog een espuma van whisky bij. Nee, de engeltjes waren echt niet ver weg. Chef Geert Van Hecke maakt van elk gerecht een totale smaakbeleving. Bovendien kijk je rechtstreeks de keuken binnen waar de gedresseerde borden klaarstaan voor bevoorrechte magen. Zo word je als gast nauw betrokken bij je maaltijd. Conclusie: een etentje in Zet’ Joe betekent tafelen op Champions League-niveau.

Score

Ontvangst en bediening: 10/10 (één langgerekt Hosanna).

Presentatie: 10/10

Smaak: 10/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 10/10

Totaal: 49/50

www.zetjoe.be

3 reacties

Kathy V uit Roeselare
Geschreven op 2021-12-17 08:15:10
Ik gaf mijn mening al eens vroeger over dit fantastisch restaurant. Speciaal uit Roeselare gekomen. Het restaurant heeft z'n naam niet gestolen! Zeer gezellige, warme, toegankelijke sfeer. Erg mooi ingericht. Kom binnen, zet je, ... zo voelt het ook.Zeer vriendelijke bediening, tijd voor een los babbeltje door de gastvrouw, door medewerkers, hier en daar een kwinkslag. De meester chef-kok himself die even goeiedag aan tafel komt zeggen. Zeer geapprecieerd! Bij de naam Geert Van Hecke heb je uiteraard verwachtingen, en niet de minste! Maar ook deze worden ingevuld. Verse, lekkere, verzorgde en uiterst mooi gepresenteerde gerechtjes. Verrassende combinaties die leiden tot verrassende maar sublieme smaken. Heerlijke geuren en kleuren. Klein minpuntje voor ons: in het begin kwamen de eerste gerechtjes te snel na elkaar. Het mocht wat trager, er mocht wat meer tijd tussen. Maar, niettemin, Het is een topadres!. Kathy V uit Roeselare
Alix Gheselle, Brugge
Geschreven op 2021-12-16 18:49:10
Hulde aan zo een grote chef en een minzaam mens. Hij zet Brugge en Vlaanderen op de kaart. Alix Gheselle, Brugge
Colla 124
Geschreven op 2021-12-16 18:46:52
Een terechte score. We zijn ik oktober gaan eten en alles was top. Eten echt heel erg goed, gezellige bediening en eindelijk ook eens confortabele stoelen; de kazen waren ook heel erg goed op smaak. Mooie whisky’s, fraaie wandversieringen. Ga er heen voor een mooie avond. Colla 124

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.