Home > Lek Me Liptje Test: Restaurant Silt Fine Dining (Casino) in Middelkerke 98/100

Lek Me Liptje Test: Restaurant Silt Fine Dining (Casino) in Middelkerke 98/100

Geschreven op 25 april 2024 om 07:10 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week mochten we aanschuiven in het gloednieuwe ‘Silt’ in Middelkerke. Het futuristisch gebouw is op zich al een bezoek waard. Aan de westkant van het project doet Taste Silt je culinair genieten van maar liefst drie unieke gastronomische concepten. Er is de lounge waar je culinair verwend wordt met een uitgebreide selectie van cocktails, verfrissende mocktails, een boeiend scala aan lokale streekbieren en een selectie van verrukkelijke fingerfood. Je kan een tafeltje boeken in Casual Dining waar je ‘s middags en ‘s avonds kan genieten van verfijnde brasserieklassiekers, bereid met alleen de beste lokale producten uit zee en polder. Elk gerecht wordt met zorg samengesteld en biedt een perfecte balans tussen smaak, textuur en presentatie. Wij kozen voor een meer exclusieve gastronomische beleving in Silt Fine Dining en dat is nog heel zacht uitgedrukt.

Sneltest

Waar je ook zit in het restaurant, steeds is een prachtig uitzicht gewaarborgd. Je hebt een indrukwekkend uitzicht over de Noordzee én tegelijk tafel je vlak je als het ware vlak aan de open keuken waar zo’n achttal enthousiaste koks meesterlijk met hun vak bezig zijn. De ideale setting voor een memorabele culinaire belevenis. We worden getrakteerd op een fantastisch en innovatief concept, waarbij de chef-kok onze gerechten bereidt en presenteert in de aangrenzende open keuken. Voor alle gasten is het kiezen uit een menu die zowat maandelijks verandert of aangepast wordt.

Overloop even wat onze smaakbommetjes waren: Mimolette met bloemkool en pickles, grijze Noordzeegarnalen en avocado, knolselder, tempeh en Pani Puri als exquise wachthapjes voor een driegangenmenu. Er werd gestart met makreel en Maquereau, radijs en Oscietra kaviaar, wat volgde was Sint Jacobsvrucht met wortel en sinaasappel, vervolgens krab met courgette en kaffir om af te ronden met een duifje, quinoa en boterraap. Alles kunstig geserveerd op bijzondere kunstborden. Het einde van de enorme tsunami aan ongeëvenaarde smaken en combinaties was daarmee nog niet in zicht want daar kwam de geitenkaas, brioche en vijg op tafel, ietsje later de Amalfi citroen BBQ en bittere chocolade met tropisch fruit en koffie. Gewoon ‘koffie’ als omschrijving meegeven zou wat banaal zijn want wat daarbij vergezeld was, was opnieuw een stoet aan hemelse zoetigheden.

Conclusie

Eregast in prime-time met zicht op de zee en een keukenteam die voor je neus alles meesterlijk voorbereiden. Ze koken alsof de producten, ingrediënten en kruiden door God zelf gemaakt werden. Op die manier kregen we een authentieke en bevlogen eetervaring én de vier uren waren zo voorbij. Een dikke like voor dit concept en de uitvoering.

Score

Presentatie: 20/20
Smaak: 20/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 20/20
Prijs: 19/20

Totaal: 98/100

www.middelkerke.be/nl/silt/restaurant 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.