Home > Lek Me Liptje Test: Restaurant Grilloir Vivenkapelle. 48/50

Lek Me Liptje Test: Restaurant Grilloir Vivenkapelle. 48/50

Geschreven op 13 augustus 2022 om 11:39 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Midden het Vlaamse polderlandschap, recht tegenover de kerk van Vivenkapelle, heeft Grillrestaurant Grilloir sinds einde juli een tweede vestiging geopend. Met bravoure, zo blijkt na ons bezoek afgelopen week. Stijlvol decor binnen, met een indrukwekkende geklimatiseerde wijnmuur als eye-catcher en een open keuken van waaruit de (grill) gerechten vertrekken. Een plaatsje op het idyllisch tuinterras is ‘s avonds bij zo’n 25 graden sowieso al een godenplek en dan moesten al die andere (culinaire) wensen nog ingevuld worden.

Sneltest:

Met Grilloir Brugge (Fort Lapin) bewijzen Peter en Cathy dat ze hun gasten een totaalbeleving van het begrip ‘Bijzonder Tafelen’ aanbieden. Door hun unieke manier van kruiden en grillen creëren ze de typische De Grilloir-smaakervaring met voldoende aandacht voor de pure smaak van alle ingrediënten. Fine dining in de meest letterlijke zin. Dat is in Vivenkapelle, waar we de voetjes deze week onder tafel schoven, niet anders.

Voorgerecht

-Krokante gamba’s met een Aziatische groentesalade en sesamvinaigrette (€ 27)

-Tartaar van tonijn op een bedje van citrus, beukzwam en radijs (€ 23)

Hoofdgerecht:

-Kort gegrilde tonijn met gewokte groenten, koriander- en limoenzalfje, geserveerd met een gepofte aardappel (€ 34)

Gegrilde lamskroon, met een gepofte aardappel ‘Hasselback’, warme seizoensgroenten, jus van rozemarijn (€ 38)

Dessert

-Dame Blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus € 9,50

-Crème Brûlée (€ 9)

Conclusie:

De avond werd meteen mooi ingezet met een aantal aantrekkelijke amuses. Wat na die inleidende verwennerij volgde, was zowaar nog smakelijker. De krokante gamba’s kwamen als een schilderijtje op tafel, netjes gaar bereid en alleszins een standbeeld voor de sausjesmaker van dienst door het interessant contrast tussen het rijke, gefumeerde smaakpatroon van de gamba’s en het frisse accent van de saus. De lichte citrus en de beukzwam harmoniëren uitstekend met de zilte toets van de tonijn. We noteren ook de frisheid van het gerecht. De hoofdgerechten waren zowel visueel als smaakgewijs een feest. De gegrilde tonijn, met de nét een ietsiepietsie al dente gelaten groentjes, geeft het gerecht een onovertroffen smaakrijkdom. Het lamskroontje moet daar niet voor onderdoen. Perfect gegrild en vol van smaak. Wat ons naadloos bij de Crème Brûlée bracht. Je weet wat ik bedoel: zo met een perfect krokant suikerlaagje. Need I say more? Pluim ook voor die andere klassieker, de Dame Blanche…maar in De Grilloir verheven tot comfortfood 2.0.

Score

Presentatie: 10/10

Smaak: 10/10

Locatie & omgeving: 10/10

Bediening: 9/10

Prijs: 9/10

Totaal: 48/50

8 reacties

Beny Scott
Geschreven op 2022-08-17 11:19:32
Het van het ! De Grilloir in Brugge reeds lang één van onze favoriete restaurants en de nieuwe Grilloir in Vivenkappele absoluut de evenknie op alle vlakken ! Prijs/kwaliteit, bediening, vriendelijkheid van het personeel, klasse-keuken en de "patron" de meest sociale man die je je kan indenken : absoluut TOP ! Voor mijn vrouw en ondergetekende : 10/10 ! Benny
Beenhouwer
Geschreven op 2022-08-16 11:19:04
Logische score. Als grillrestaurant wordt er nog echt gegeven wat er op de kaart staat. Een Ierse ribeye Hereford is ook effectief een Ierse ribeye Hereford en wanneer je een Irish Hereford rundskroon Tomahawk steak vraagt dan is dat ook echt een Irish Hereford rundskroon Tomahawk steak. Met die exclusieve vleessoorten wordt in zelfs bekende vleesrestaurants een loopje met de waarheid genomen. Als ex-beenhouwer in Brugge moet je mij niets wijsmaken. Daarom dat ik graag in The Grilloir kom.
Mersedes Van Braeckevelt
Geschreven op 2022-08-14 16:25:52
Leuk....Mersedes Van Braeckevelt
Christel Peisker
Geschreven op 2022-08-14 16:24:46
Hebben jullie ook (zoals in Brugge) kindermenu's/-gerechten? Alvast bedankt, Christel Peisker
Bruno en Martine Steenbeke-Willems
Geschreven op 2022-08-14 09:26:24
Top gegeten. Zonder twijfel. Serveuse Vicky dikke pluim. Bruno en Martine Steenbeke-Willems
Compernolle
Geschreven op 2022-08-13 17:00:43
Eindelijk iemand die de moed had om er in te investeren. We zijn er enkele jaren geweest en dat was echt armoe troef. Er zat ook geen ziel meer in de laatste jaren. Dus we zijn blij dat er opnieuw een mooie zaak van gemaakt is. We wonen zelf maar op 1 kilometer van het adres en dus gaan we dat begin september zeker bezoeken. Compernolle, Damme
Familie Riemaecker
Geschreven op 2022-08-13 16:39:10
Ik begin nu al te smelten, zeg. Mooie score maar ons verwondert het zeker niet. Familie Riemaecker
Peter Verbeure
Geschreven op 2022-08-13 16:36:22
Al lang onze grillfavoriet in Brugge en nu ik dit lees dringt een kennismaking met Vivenkapelle zich zeker op. Ik consttareer trouwens dat de kaart bijna dezelfden is. Peter Verbeure Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.