Home > Lek Me Liptje Test: Brasserie Charlie’s in Blankenberge 46/50

Lek Me Liptje Test: Brasserie Charlie’s in Blankenberge 46/50

Geschreven op 26 september 2022 om 12:23 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Vorige week, zowat de laatste zomeravond, zochten we een tafeltje uit op het terras van het pas geopende Charlie’s, vlak tegenover het treinstation van Blankenberge. Een uitstekende locatie dus met inbegrip van een ruim en gezellig terras waar het comfortabel zitten (en tafelen) is. Wij bonden met plezier het servet aan….

Sneltest:
Eerste vaststelling: Charlie’s opende net bij het begin van de zomervakantie en is intussen al een begrip geworden bij toeristen en Blankenbergenaars. Dit is een brasseriekeuken no nonsens maar met de nadruk op kwaliteit en verse producten. De Belgische klassiekers zoals mosselen, burgers, Fish&Chips, vol-au-vent, spaghetti Bolognaise, ribbetjes en côte-à-l’os zijn opvallend aanwezig. Maar je kan hier ook aanschuiven voor een koffie, biertje of frisdrank, met eventueel iets lekkers van de kaart erbij.

Hoofdgerecht

 

 

-Charlie’s Ribs (€ 24). De flinke all you can eat ribbetjes zijn twee flink uit de kluiten gewassen stukken topvlees. Ze komen perfect gegaard op tafel en zijn bijzonder mals, smokey van smaak en sappig. Ze zijn bovendien op de juiste manier gemarineerd en de saus erbij verrassend en stevig. Kluifwerk gegarandeerd. Een flinke aardappel in de schil plus een gemengd fris slaatje eveneens op je bord maken van dit gerecht een topper.

-Côte-à l’Os (€ 29). Op voorhand werd gevraagd hoe dit vlees gebakken mocht worden. Het kwaliteitsvlees is een flinke kanjer van topkwaliteit en lekker afgekruid. Hij komt ook mooi geserveerd met wat lookboter op tafel met frisse witloofsalade, handgesneden goudgele frietjes en een archiducsausje erbij (we konden ook kiezen voor een peper- of béarnaisesaus).

 

Dessert

-Cheesecake (€ 9): hier mochten we een flinke portie taart begroeten. Vooral de diepe, kenmerkende kaassmaak was een pluspunt en het gebak op zich was ook al zoals voorgeschreven. Alles werd rijkelijk bestrooid met rode vruchten.

-Apple Pie (€ 10): een warm stuk appeltaart die lekker naar kaneel ruikt en smaakt, een bolletje verrukkelijk schepijs erbij en alles mooi afgewerkt met bruine kandijsuiker.

Conclusie:

Brasserie Charlie’s voldoet aan al je smakelijke wensen. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Alhoewel het tijdens ons bezoek nog behoorlijk druk was, mochten we toch een vriendelijke en goede bediening ervaren. Noteer ook de flinke porties die geserveerd worden. Ook het interieur en zelfs de toiletten (niet altijd een evidentie aan onze kust) verdienen een dikke pluim. Om maar te zeggen dat Brasserie Charlie’s een aanrader voor een breed publiek is en dat voor alle seizoenen.

Score

Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Locatie & omgeving: 9/10
Bediening: 9/10
Prijs: 9/10

Totaal: 46/50

3 reacties

Judith Claes, Zwevezele
Geschreven op 2022-09-26 21:44:17
Volkomen eens met de mooie score van dit restaurant zo goed en centraal gelegen in onze vakantiestad. Erg gezellige en warme sfeer. Het eten is van uitstekende kwaliteit, een letterlijk verrassende afwisseling in gerechten. Prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend! Zowel de chefkok als de bediening doen er alles aan om een gezellige avond te organiseren. Judith Claes, Zwevezele
Iris Longueville uit Deinze
Geschreven op 2022-09-26 14:18:01
Heerlijke avond met de ganse familie waren we vorige maand in Charlie's! We waren met de trein gekomen en hebben met mijn ouders en de kinderen genoten van een onvergetelijke avond op het terras! Daar hebben we ook de ribbetjes gegeten en zelden heb ik die zo lekker gevonden als hier. Het kader is top, de bediening is hartelijk en de gerechten op ons bord werden perfect geserveerd. Komplimenten aan het ganse team! Vanwege Iris Longueville uit Deinze
Hervé Van de Woestyne. Jabbeke
Geschreven op 2022-09-26 14:08:21
Ik ben er in augustus ook geweest en ik kan de score alleen maar gelijkgeven. Prijs-kwaliteit het beste wat men kan hebben. Heerlijke brasseriekeuken en toffe bediening. Bij heet weer kan men in een aangename binnenplaats in de schaduw eten en als het koud is kan men gezellig binnen zitten. Ze hebben oog voor detail en alle gangen zijn fantastisch. We komen er zeker terug. Hervé Van de Woestyne. Jabbeke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.