Lek Me Liptje: op bezoek bij Pietje Pek in Brugge: 45/50 score
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Terwijl het kwik buiten tegen de 40 graden flirtte zochten (en vonden) we een verkoelend tafeltje bij het vurig plekje Pietje Pek in hartje Brugge.
Sneltest
Welkom bij Pietje Pek in hartje Brugge waar gastvrouw Heidi en dochter Sévérine je dagdagelijks verwelkomen in hun feelgoodrestaurant. Herfst, winter, lente of zomer (airco aanwezig): altijd is het een geschikt moment voor een paar uurtjes te tafelen met fondue in de hoofdrol. Ga je voor de klassieke vleesfondue of opteer je liever voor de kaasvariant? Heidi of Sévérine zullen je graag adviseren want bij fondue zijn er drie formules mogelijk (steeds rond de € 30). Noteer ook de Keuzemenu (€ 49, incl. wijnen € 71) in drie gangen en een Visfestivalmenu (€ 59) met kreeft als rode draad. Deze dagen staan ook de meest verrukkelijke mosselen op de kaart. Bij Pietje Pek kan je ze op 15 verschillende bereidingswijzen vinden.
Wij gingen allebei voor een Meerkeuzemenu (€ 49)
Voorgerecht: ganzenlever met uienconfituur en toast
Voorgerecht: tartaar van zalm (suggestie)
Hoofdgerecht: een klassieke en gemengde vleesfondue
Hoofdgerecht: waterzooi van vis
Conclusie
In een prachtig nostalgisch interieur met overal kaarsjes, beleefden we in hartje Brugge heel bijzondere momenten en niet verwonderlijk dat er veel volk langskomt. De ganzenlever kwam perfect zacht genoeg op tafel en was van hoge kwaliteit. De bijgeleverde toastjes dan weer krokant zoals het hoort. De tartaar van zalm was heerlijk fris en fijn gedoseerd met zeekraal en kerstomaatjes. groenten halve kreeft met garnituur was een flinke kanjer met enkele mosselen, krielaardappeltjes, garnaaltjes en een verrukkelijke saus erbij. Een vleesfondue mag dan heel traditioneel zijn, bij Pietje Pek weten ze er een groot feest van te maken met veel soorten mals vlees, een fris slaatje, super sausjes en verse frietjes erbij. Een staande ovatie voor de waterzooi van vis met een halve kreeft als trotse blikvanger, afgewerkt met enkele mosselen, krielaardappeltjes, garnaaltjes en een verrukkelijke saus erbij. Omdat het echt een avondvullend diner is, en ons de tijd jammer genoeg ontbrak, moesten we de beide desserts aan ons laten voorbijgaan. Slotsom: Pietje Pek is ook voor de eigen Brugse Bourgondiërs en fijnproevers een echte aanrader. Dat zelfs een wereldster als Stromae hier een tafeltje reserveerde kwam om romantisch te komen tafelen, zegt genoeg….
Sint-Jacobsstraat 13
8000 Brugge
tel: 050-34.78.74
web: www.pietjepek.com
Score
Presentatie: 9/10
Smaak: 9/10
Locatie & omgeving: 9/10
Bediening: 8/10, (met het excuus dat het wel heel druk was die avond, maar we noteren wel de vriendelijke en attente bediening)
Prijs: 9/10
Aanbod: 9/10
Totaal: 44/50