Home > Lek Me Liptje: het plantaardig alternatief voor foie gras van Garden Gourmet: 94/100

Lek Me Liptje: het plantaardig alternatief voor foie gras van Garden Gourmet: 94/100

Geschreven op 11 december 2023 om 07:21 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie elke week proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een nieuw horecaconcept, menu of een aantal gerechten. Met de feestdagen in zicht komt het woord foie gras weer vaak in de actualiteit. Foie gras, de delicatesse die gemaakt wordt uit de lever van ganzen of eenden en laat dat nu net omstreden zijn door het zogenaamde dwangvoederen. Begin dit jaar sloot in Bekegem het laatste bedrijf in Vlaanderen dat nog eenden vetmestte voor foie gras. Maar we zullen straks niet op onze honger moeten blijven zitten want Garden Gourmet lanceerde zopas Voie Gras, een plantaardig alternatief voor foie gras.

Jawel, Nestlé blijft zijn plantaardig assortiment uitbreiden en toont met Voie Gras dat het één van de meest innoverende voedingsbedrijven ter wereld is op het gebied van plantaardige vlees- en visalternatieven.

Vier eindejaar met een verrukkelijke plantaardige delicatesse.

Garden Gourmet, onderdeel van Nestlé en het grootste merk voor plantaardige alternatieven in België1 , lanceert net voor de eindejaarsfeesten hun nieuwste innovatie: Voie Gras. Deze culinaire verwennerij is exclusief verkrijgbaar bij Delhaize vanaf 12 december en biedt een uitstekende optie voor culinair genot zonder dierenleed.

Het geheime recept van Voie Gras omvat een zorgvuldige mix van plantaardige ingrediënten verrijkt met misopasta, zeezout en aroma van truffel voor een heerlijke smaaksensatie. Ontdek hieronder een aantal recepten die de unieke smaak helemaal tot zijn recht laten komen.

“Voie Gras biedt niet alleen een verrukkelijke smaak die het origineel benadert maar is ook een plantaardig alternatief. Onze toewijding aan kwaliteit en smaak stond centraal bij de ontwikkeling van Voie Gras. Het is een culinair meesterwerk dat vreugde brengt zonder concessies te doen aan de delicate smaak en textuur die fijnproevers waarderen.”, ​ verklaart Cybil Dubois, ​ Product Manager van Garden Gourmet.

Puur plezier tijdens de feestdagen

Terwijl België, na Frankrijk, nog steeds een van de grootste consumenten van foie gras is, zien we een bemoedigende jaarlijkse daling in de consumptie. Een opvallende mijlpaal wacht ons op 1 december 2023, wanneer in Vlaanderen een wettelijk verbod op dwangvoederen voor de productie van foie gras van kracht gaat. Deze positieve ontwikkeling weerspiegelt de groeiende bewustwording en ethische overwegingen van de Belgische consument. Maar waarom zouden we niet een stapje verder gaan? Dankzij Voie Gras kunnen we dit eindejaar kiezen voor een plantaardig alternatief en kunnen we met volle teugen genieten. Met Voie Gras zet je een lekkere delicatesse op tafel en kies je voor plezier zonder compromis.

Plantaardige alternatieven: markt met groeipotentieel

Dankzij de ervaring en het innovatievermogen van Garden Gourmet en Nestlé worden er in België en andere landen veel veggie en plantaardige producten aangeboden, zoals alternatieven voor vlees, pizza en tonijn. Garden Gourmet en Nestlé streven ernaar consumenten een steeds groter wordende keuze aan veggie en plantaardige producten te bieden die aantrekkelijk zijn qua smaak, consistentie, voedingswaarde en duurzaamheid.

Praktische informatie

Voie Gras is vanaf morgen 12 december exclusief bij Delhaize te verkrijgen. De aanbevolen verkoopprijs is €9,99 voor een bokaal van 180 gram en daarmee ook opmerkelijk minder duur dan de traditionele foie gras.

De proeftest

O.K., zeggen dat de smaak van dit alternatief even intens is als de naturel zou de waarheid geweld aandoen. Maar vooroordeelsgewijs waren onze verwachtingen minder hoog gespannen. Gaia pakte immers recent nog uit met haar ‘Faux Gras’ maar die kon ons echt niet overtuigen. Deze Voie Gras proeft intenser en is ook qua structuur beter. Deze variant van Garden Gourmet leent zich ook uitstekend tot het bakken, koken, frituren, karameliseren, schaven of blenden. De overheersende en typisch delicate smaak blijft behouden. Zonder schuldgevoel en met veel smaak te gebruiken bij de naderende feestdagen. Een 94/100 is dan ook een zeer verdienstelijk cijfer.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.