Home > Lek Me Liptje: de nieuwe Manhattn’s in hartje Brugge: 94/100

Lek Me Liptje: de nieuwe Manhattn’s in hartje Brugge: 94/100

Geschreven op 28 mei 2024 om 07:16 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week mochten we aanschuiven aan een tafeltje met uitzicht op het Simon Stevinplein in het gloednieuwe Manhattn’s. Meteen ook het tiende filiaal van de Leuvense broers Vandermeulen. Philippe Vandermeulen, opgeleid aan het Spermalie in Brugge, laat zich inspireren door zowel de lokale als internationale keuken voor elke burger die Manhattn’s serveert. “We zien het mengen van burgerrundvlees graag als het mengen van een Bordeaux-wijn. Na enkele jaren vallen en opstaan hebben we onze rundvleesmix geperfectioneerd met grasgevoerd Irish Angus Beef”. Dat is al meteen een duidelijke hint naar deze ‘Lek Me Liptje’ van deze week.

Bij het binnenkomen wordt elke bezoeker aan het onthaal verwelkomd door een enthousiaste gastheer. Je maakt vlotjes een keuze uit het aanbod van tien verschillende hamburgers (voor de kids bestaat er een miniatuurversie), je favoriete saus en een drankje erbij. Je krijgt meteen een handige buzzer aangereikt en daarna mag je je favoriete tafeltje binnen of op het terras (achteraan of onder de bomen op het Simon Stevinplein) uitzoeken. De buzzer licht op en trilt wanneer je bestelling klaar is. Even afhalen en het feest kan beginnen….

Sneltest.

Wij gingen voor een Empire Cheeseburger (Irish Angus Beef, Gerijpte Cheddar, Tomatentartaar, Augurk, Sla, Geheime Saus)  en een Rockefeller Burger (Irish Angus Beef, Gerijpte Cheddar, Krokant Bacon, Gekarameliseerde Uien, Sla, Smokey Bbq Saus).

Het eerste wat opvalt is dat je niet in een sponzig broodje bijt maar in de plaats daarvan een lekker en mooi briochebroodje gemaakt op basis van een origineel recept van een Little Italy bakkerij. Het vlees (waar het toch om te doen is) is heerlijk gekruid, mooi van structuur en sappig. Het Irish Angus-rundvlees is bovendien afkomstig van een Belgisch familiebedrijf dat haar runderen vers gras verstrekt. De kaas is perfect gesmolten en het geheel netjes afgewerkt met verse groenten. De authentieke Belgische frietjes zijn gemaakt van lokale verse bintjes en hadden op ons bord het bekende goudgele kleurtje. Als zoetige zonde bestelden we er achteraf nog een milkshake vanille en speculoos bij. Mooi vers bereid en ook hier krijg je flink waar voor je geld.

Conclusie

Manhattn’s is er eentje met een hoek af: hip, werelds, avontuurlijk en je krijgt als gast flink waar voor je geld. Van zodra je het restaurant binnenstapt, heb je het gevoel dat je een New Yorker bent, ook in hartje Brugge. Het was best leuk om een uur lang ereburger tussen de tien gevarieerde hamburgers te zijn. Manhattn’s verdient zeker een bezoek én een mooie 94/100 score.

Score

Presentatie: 18/20
Smaak: 19/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 19/20
Prijs: 19/20

Totaal: 94/100

www.manhattns.com

 

4 reacties

Karen Verfaille, Loppem
Geschreven op 2024-05-28 17:32:04
Is dat daar waar de Pizza Hut vroeger was? Wist nie dat die weg was. Altijd graag langsgeweest met mijn ouders. Karen Verfaille, Loppem
Mario Lamote
Geschreven op 2024-05-28 16:38:59
Krijg al het water in mijne mond...
Carla Jonckheere
Geschreven op 2024-05-28 09:58:52
Altijd goed om weten wanneer er een nieuw restaurant opent in Brugge. Er is veel veranderd op vlak van de fastfood. Tien jaar geleden hadden we er alleen maar de wat oubollige restaurants met een oerklassieke Belgische of Franse keuken maar er zit nu duidelijk schwung in. Maar waraom toch altijd die Amerikaanse verwijzingen? Je bent Belgisch, waarom dat ook niet uitspelen? Staat in ieder geval zeker op onze agenda. Carla Jonckheere.
Margot Floré, Oostkamp
Geschreven op 2024-05-28 09:36:27
Heel toevallig zijn we zondag voor de match van Club tegen Cercle ook langsgeweest en we vonden het ook goed en verfrissend. Liever een Belgische fastfood dit gunnen die ook lekkerder is bij dan een Amerikaanse gigant op bezoek te gaan. Wij vonden het zeer lekker en iedereen was vriendelijk om ons te helpen. Margot Floré.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.