Home > Leerlingen VTI Brugge bouwen pracht van een kunstwerk voor BEAUFORT24

Leerlingen VTI Brugge bouwen pracht van een kunstwerk voor BEAUFORT24

Geschreven op 22 februari 2024 om 06:38 door Mario De Wilde

In Koksijde construeren de hele week leerlingen van het vijfde en zesde jaar Bouw van VTI Brugge campus Zandstraat een kunstwerk, dat straks te zien zal zijn tijdens Triënnale Beaufort. De Argentijnse kunstenaar Jorge Macchi is door Beaufort24-curator Els Wuyts uitgenodigd om in Koksijde een tijdelijk kunstwerk te presenteren. De kunstenaar wil een bestaand werk van hem op grotere schaal produceren om het in de context van strand en zee te tonen. Voor het uitwerken van de schaalvergroting en de productie van het kunstwerk, werkt Beaufort24 samen met VTI Brugge. De secundaire school voor wetenschap en techniek ziet in het project een uitgelezen kans om de leerlingen een project van A tot Z te laten opvolgen, met een resultaat dat ook door duizenden mensen gezien zal worden.

Stéphanie Anseeuw, schepen van Cultuur: “Het is bijzonder interessant om te zien hoe het indrukwekkende kunstwerk van Jorge Macchi stilaan vorm krijgt. Voor de leerlingen van het VTI Brugge, directeur Julie Houwen en leerkracht Joris Allaert is de productie van dit werk op zo’n prachtige locatie vast en zeker een onvergetelijke ervaring. Ze mogen terecht trots zijn op wat ze hier verwezenlijken! Ik ben verheugd dat er voor Koksijde twee unieke kunstwerken werden gekozen door curator Els Wuyts, het belooft dan ook een prachtige editie van Beaufort te worden. In Koksijde kijken we alvast uit naar een jaar vol kunst!”

Burgemeester Marc vanden Bussche: “Als burgemeester ben ik bijzonder verheugd dat we twee indrukwekkende kunstwerken van Beaufort24 mogen verwelkomen. Ze dragen bij aan het belang dat Koksijde hecht aan hedendaagse kunst. De schaal van deze nieuwe kunstwerken benadert deze van de sculpturen van George Grard rond Kunstencentrum Ten Bogaerde. Kunstencentrum Ten Bogaerde is, met zijn gevarieerd aanbod, sinds 2016 dé plek aan de Westkust voor liefhebbers van hedendaagse kunstburgemeester.”

De 8e editie van Triënnale Beaufort vindt plaats van 27/03 t.e.m. 3/11/24.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.