Home > Leerlingen van Spermalie serveren de meest exquise gerechten voor wereldleiders in Zwitserse Davos

Leerlingen van Spermalie serveren de meest exquise gerechten voor wereldleiders in Zwitserse Davos

Geschreven op 18 januari 2024 om 11:34 door Mario De Wilde

Net zoals voorgaande jaren zijn de leerlingen van het 7de Gastronomie van Hotel- en Toerismeschool Spermalie aan de slag op het World Economic Forum in Davos. Daar vindt deze week het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten komen er samen om de wereldeconomie te bespreken. Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Swiss Mountain Resort.

Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle evenementen tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Zij werken nog tot morgen vrijdag 19 januari in de keuken van het hotel.

Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Praktijkleraar Peter Keirsbilck begeleidt de leerlingen en werkt mee om zo alles in goede banen te leiden. Voor de leerlingen is het hard werken in speciale omstandigheden. Het hotel wordt constant bewaakt door een veiligheidsfirma en de Zwitserse politie. De meesten van de vele gasten worden begeleid door persoonlijke bewakingsagenten. De leerlingen keren komende zondag 21 januari terug van deze internationale belevenis terug. Bij hun terugkomst kunnen ze uitvoerig vertellen over het harde werk in de keuken, de vele vergaderruimtes de banketten, de speciale evenementen. Alvast een ervaring die mooi staat op hun curriculum vitae!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.