Home > Leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie weer aan het feest bij internationale gastronomische topwedstrijden

Leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie weer aan het feest bij internationale gastronomische topwedstrijden

Geschreven op 27 februari 2019 om 12:45 door Mario De Wilde

Verschillende leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge werden bij nationale en internationale keuken- en restaurantwedstrijden als winnaar verkozen. Afgelopen maandag kaapte Anna-Maria Bulcke (6de jaar hotel TSO) de algemene hoofdprijs weg in de Europese Wedstrijd Junior Voorversnijder. Kjell Doucet (6de jaar restaurant en keuken BSO) werd eerste in de categorie ‘Beste voorsnijder zeetong’ in de Hotelschool Saint-Joseph in La Louvière. Beide leerlingen werden voor deze wedstrijd klaargestoomd door hun coach Sam Verheecke (restaurantleraar). Simon Caboor (7de specialisatiejaar gastronomie) behaalde de gouden medaille als commis voor België in de ‘Global Chefs Challenge World Chefs’ in Rimini. In deze internationale wedstrijd streden de beste chefs uit 70 verschillende landen voor de titel van ‘World Best Chefs’. Enkel de winnaar per deelregio, in het geval van Simon is dat Centraal-Europa, gaat door naar de finale in Sint-Petersburg in juli 2020, waar ook het ‘World Chefs Congres’ zal plaatsvinden. Jo Nelissen (oud-chef van de school en momenteel ‘gastronomische bondscoach’) bereidde Simon voor op deze wedstrijd.

Ook in Namen glansprestaties

Voor de 4de keer in 5 jaar en voor de 3de opeenvolgende keer brachten 2 van onze leerlingen, nl. Vincent Kindt en Cédric Borgonjon (beiden uit het 7de specialisatiejaar gastronomie) de prestigieuze JRE Cooking Cup mee naar Spermalie. De wedstrijd van de prestigieuze organisatie ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ vond plaats op maandag 25 februari in Luik. Met deze nationale wedstrijd wil de vooraanstaande vereniging jonge talenten uit alle hotelscholen stimuleren om mee te bouwen aan hun toekomst in de gastronomische sector. Peter Keirsbilck (chef) heeft de jongens gecoacht en hen tot dit fantastisch resultaat begeleid. Nog op maandag vond in de Hotelschool van Namen de wedstrijd ‘Georges Samain’ plaats. Deze wedstrijd gaat op zoek naar de ‘Jeune Maître d’Hôtel’ en wil hiermee de zaalmedewerkers in de kijker zetten. Gastheerschap en communicatie zijn immers heel belangrijk voor een moderne Maître d’Hôtel. Julie Diddens (6de jaar hotel TSO) sleepte de eerste prijs in de wacht. Zij werd op een schitterende manier begeleid door haar coach Sam Verheecke (restaurantleraar).

Nog meer overwinningen

Op maandag 19 november 2018 wonnen Thibo Bomberna en Cédric Borgonjon (beiden uit het 7de specialisatiejaar gastronomie) voor de 2de keer op rij de wedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux. Daardoor mag de chef van het team Thibo Bomberna, gecoacht door Peter Keirsbilck, deelnemen aan de Internationale finale op vrijdag 15 maart 2019 te Bordeaux waar hij het zal opnemen tegen de andere winnaars uit Europa en Azië. We hopen hier ook op een mooie plaats. De school is bijzonder fier op al hun prestaties en zet graag de winnaars en hun coaches in de bloemetjes.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.