Home > Leerlingen Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide winnen ’16de Festival van het Varkentje’

Leerlingen Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide winnen ’16de Festival van het Varkentje’

Geschreven op 8 februari 2023 om 08:19 door Mario De Wilde

Tijdens de proclamatie van de vakwedstrijd De Beste Ambachtelijke ‘Varkensrilette’ & Beste ‘Breugelbuffet’ werden de winnende leerlingen van de Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide tijdens het banket met 810 genodigden in de bloemetjes gezet. Deze vakwedstrijd werd reeds voor de 16de keer ingericht door: ‘Het Genootschap van de orde Jean Berquin’, vzw Oud-leerlingenbond – ‘Slagers-traiteursschool GO! van het Atheneum – Diksmuide’ en Salons Saint-Germain.

De leerlingen en vakleraars van de afdeling slagerij-traiteur verzorgden mede dit grandioze evenement!
Dit jaarlijkse Festival van het Varkentje heeft opnieuw een volle zaal getrokken. De 810 aanwezigen smulden van een rijkelijke galamenu waarbij het varken de hoofdrol speelde. Miss België, Justine De Jonckheere presenteerde de proclamatie. Zij kregen allen vele felicitaties en de prijzen uit handen van Ivan Claeys, Voorzitter van de Belgische Beenhouwersbond, Norbert Van Speybroeck, Adviseur Belgische Beenhouwersbond en Jochen Nolf, Directeur Slagers-Traiteursschool GO! atheneum Diksmuide.

Vakwedstrijd ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2023’

Dit jaar streden terug zowel professionelen als juniores voor ‘De Beste Ambachtelijke ‘varkensrillette’.
Bij de profs won Henri Vanholme van Café-restaurant ’t Hof van Commerce in Stavele de 1e prijs. De 2e plaats ging naar Dries Sentobin van Culinaire slagerij Dries uit Roeselare, die al enkele keren de 1e plaats won. Brecht Parmentier uit Staden, won de 3e plaats als jonge starter was de Hoeveslagerij & traiteurdienst Fenx.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.