Home > Noord-Zuidraad, met leerlingen Margaretha Maria-instituut, organiseren 1ste Picknick Plein Public in Kortemark

Noord-Zuidraad, met leerlingen Margaretha Maria-instituut, organiseren 1ste Picknick Plein Public in Kortemark

Geschreven op 8 maart 2024 om 07:59 door Mario De Wilde

Gisteren organiseerde de Noord-Zuidraad van Kortemark een 1ste Picknick Plein Public voor de secundaire school Maria Margaretha-instituut, in het OC De Kouter. Picknick Plein Public is een event dat door Broederlijk Delen is bedacht en volgt het principe van V.L.E.E.S.min. Dat staat voor minder vlees en vis, lokale, eerlijke en ecologische voeding, seizoensgebonden voeding en minder afval.

Op deze manier maken leerlingen en leerkrachten kennis met hoe onze manier van eten een invloed heeft op weg een duurzame en rechtvaardige wereld. Als we sámen bewuste keuzes maken voor rechtvaardigheid, werkt dat aanstekelijk. Dat is dan ook de slogan van de campagne van Broederlijk Delen dit jaar: “Samen voor rechtvaardigheid, werkt aanstekelijk!” Leerkracht Lies Matton uit het MMI maakte haar collega’s en leerlingen warm om mee te doen aan dit initiatief. Het educatief voortraject van Broederlijk Delen informeerde en sensibiliseerde de leerlingen rond duurzame voeding en de Noord-Zuidraad bracht dat in praktijk.

De verschillende Noord-Zuidverenigingen die actief zijn in Kortemark werkten mee. Met seizoensgroentesoep, lokale kaas, fruit van de lokale fruitkweker, een oxfamsapje en zo weinig mogelijk afval lieten ze leerlingen het V.L.E.E.S.min-principe ervaren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.