Home > Leerlingen Lodewijk Makeblijdecollege uit Poperinge schenken € 1246,28 aan De Lovie vzw

Leerlingen Lodewijk Makeblijdecollege uit Poperinge schenken € 1246,28 aan De Lovie vzw

Geschreven op 5 juni 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

De leerlingen van het vierde jaar, richtingen economische wetenschappen en bedrijfswetenschappen, van het Lodewijk Makeblijdecollege in Poperinge hebben hun economisch project succesvol afgerond. Ze hebben een mini-onderneming opgezet die zich richtte op het verkopen van tal van lekkernijen: koekjes, chocolaatjes, alsook de handgemaakte snoepjes van Zucchero te Brugge. Dit verkochten ze op school en op de lokale vrijdagmarkt in Poperinge. Daarnaast organiseerden ze het voetbaltoernooi van de 2e graad, namelijk de LMC- cup. Het organiserend team leidde daarbij alles in goede banen. De leerlingen schonken de winst van 1246,28 euro aan De Lovie vzw.

Leerlingen van alle klassen 2e graad konden teams vormen en streden zo om de felbegeerde titel. Het toernooi bood een uitstekende kans voor sportieve competitie en schoolgeest, maar het meest spannende deel was naast de medaille, de unieke prijs voor het winnende team: een wedstrijd tegen het leerkrachtenteam. Het toernooi begon met een poulefase waarin de teams het tegen elkaar opnamen in een reeks korte, intensieve wedstrijden. De sportieve inzet was hoog en elke wedstrijd werd op de voet gevolgd door enthousiaste medeleerlingen en supporters. De finale was een waar spektakel. Beide teams speelden met volle overgave en er werd hard gestreden voor elke bal. De leerkrachten moesten uiteindelijk het onderspit delven en zo won FC Neuzen met 2-1 de geliefde beker van de LMC-cup!

Deze projecten bieden de leerlingen de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in de wereld van economie en ondernemerschap. Ze leren er over marktstrategieën, klantenservice en het belang van teamwork. Bovendien ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden op het vlak van budgetteren, marketing, sociale media en communicatie. De mini-ondernemingen van de klassen 4ECW en 4BDW waren meer dan alleen een schoolproject. Het is een manier voor leerlingen om hun theoretische kennis toe te passen in een echte omgeving, terwijl ze bijdragen aan een goed doel. Door hun betrokkenheid bij dit project, leren de leerlingen dat ondernemerschap niet alleen draait om winst maken, maar ook om het
maken van een positieve impact in de samenleving.

De opbrengst van dit project samen met vele sponsoring gaat naar De Lovie vzw, een organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Door hun winst, een mooie cheque ter waarde van € 1246,28 te doneren, leren de leerlingen niet alleen over winst en verlies, maar ook over het belang van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid! Proficiat aan deze enthousiaste en geëngageerde eco-toppers!

Namen leerlingen: 4ECW : D’alleine Liam, Deschilder Jana, Jaeckens Mathis, Logie Nona, Meeuw Rens, Pattyn Maïté, Persoone Colin, Steyaert Noor, Verpoort Melvin, 4BDW: Asaad Nour, Bequoye Zlata, D’Heedene Ferre, Fossaert Karl, Goethals Louka, Parret Odiel, Rooze Jeanne, Taillieu Guillaume, Vandenbroucke Benjamin, White Yorben, Minnebo Daan. Begeleidende leerkracht: Kim Houkx

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.