Home > Leerlingen en leerkrachten Atheneum Jan Fevijn in Brugge organiseren eigen muziekfestival

Leerlingen en leerkrachten Atheneum Jan Fevijn in Brugge organiseren eigen muziekfestival

Geschreven op 11 april 2019 om 13:43 door Mario De Wilde

Leerlingen en leerkrachten van Atheneum Jan Fevijn zijn momenteel volop aan de slag om StressFactor te organiseren. Dit muziekfestival vindt plaats op vrijdag 3 mei 2019 op het schooldomein. De line-up bestaat onder andere uit Jebroer en Brahim. StressFactor LIVE organiseert al sinds 2003 muziekfestivals op secundaire scholen. Wat StressFactor zo uniek maakt, is het feit dat leerlingen en leerkrachten zelf aan de slag moeten om hun eigen festival te organiseren. “StressFactor zorgt voor het hoofdpodium en gaf ons de keuze uit enkele artiesten. De rest doen we zelf”, vertelt waarnemend directeur en eindverantwoordelijke Anthony Strubbe. Een kernteam van leerlingen en leerkrachten neemt de algemene organisatie in handen. “Leerkrachten bekommeren zich om het financiële luik en wij zijn vooral bezig met het praktische aspect van het festival. We hebben bijvoorbeeld zelf het plan van het festivalterrein uitgetekend en zijn op de dag van het festival verantwoordelijk voor de ontvangst en de begeleiding van de artiesten”, aldus Samy Hassani uit het zevende specialisatiejaar Sales. “Verder staan we als school zelf in voor de catering, communicatie, backstage, veiligheid, EHBO, randanimatie ….”

Leerlingen bepaalden mee de affiche

Alle leerlingen van Atheneum Jan Fevijn konden op hun favoriete artiesten stemmen. “Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de nationale en internationale toppers Jebroer, Brahim en 5napback op onze affiche te plaatsen. Dat wij het festival organiseren, betekent niet dat andere scholen niet welkom zijn, wel integendeel. We hebben alle scholen van onze scholengroep Impact uitgenodigd en we zijn blij dat er heel wat van hen aanwezig zullen zijn”, klinkt het nog bij het organisatieteam van StressFactor.

Orgelpunt 30 jaar gemeenschapsonderwijs

“We willen dat het festival een fantastisch orgelpunt wordt van 30 jaar Gemeenschapsonderwijs. Sommige scholen vieren dit evenement in Antwerpen, wij kiezen ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zonder de hulp van een geëngageerd team leerkrachten en leerlingen zou dit niet lukken. We zijn blij om dit samen met hen te kunnen realiseren”, geeft waarnemend directeur Anthony Strubbe nog mee.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.