Home > Leer Frans op jouw eigen tempo

Leer Frans op jouw eigen tempo

Geschreven op 22 februari 2023 om 10:19 door Mario De Wilde

Frans is een taal die wereldwijd wordt gesproken en een belangrijke rol speelt in de zakenwereld, toerisme en cultuur. Het beheersen van de Franse taal kan daarom een waardevolle toevoeging zijn aan jouw persoonlijke en professionele vaardigheden. Je kunt op je eigen tempo en op een flexibele manier die past bij jouw behoeften frans leren bij NHA. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het leren van Frans.

De voordelen van Frans leren

Als je Frans online leren gaat, dan kun je leren zonder vaste lestijden en studeren waar en wanneer je wilt. Dit betekent dat je jouw studie kunt combineren met werk, hobby’s en andere verplichtingen. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren docent die jouw huiswerk nakijkt en feedback geeft op jouw voortgang. Zo kun je jouw Frans op een effectieve manier verbeteren en jezelf blijven uitdagen.

De verschillende cursussen Frans

Veel online scholen bieden verschillende cursussen Frans aan voor zowel beginners als gevorderden. Zo is er bijvoorbeeld de cursus Frans voor beginners, waarin je de basisbeginselen van de Franse taal leert en kennismaakt met de Franse cultuur. Heb je al enige kennis van de Franse taal? Dan kun je kiezen voor de cursus Frans voor gevorderden, waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen op het gebied van grammatica, vocabulaire en spreekvaardigheid. Wil je toch liever zakelijk Frans leren? Voor wie graag zakelijk Frans wil leren, kijk dan naar de cursus Zakelijk Frans. Hierin leer je niet alleen de taal, maar ook hoe je professioneel kunt communiceren in een Franstalige zakelijke omgeving. Verder kun je ook nog bij kiezen voor een cursus Frans voor op vakantie. In deze cursus leer je de meest voorkomende zinnen en woorden die je nodig hebt tijdens jouw vakantie in Frankrijk of andere Franstalige landen. Online Frans leren? Er is veel keuze!

De studiematerialen en examens

Hoe volg je een examen als je een online opleiding Frans volgt? Als je een online opleiding Frans volgt, krijg je toegang tot een online leeromgeving waarin je de lesstof kunt vinden en jouw voortgang kunt bijhouden. Daarnaast ontvang je meestal per post een lesmap met daarin alle benodigde studiematerialen, zoals boeken en audio-cd’s.  Aan het einde van de cursus kun je vervolgens een examen afleggen om jouw kennis en vaardigheden te testen. Het examen wordt schriftelijk of mondeling afgenomen, afhankelijk van de cursus die je volgt. Na het behalen van het examen ontvang je een diploma of getuigschrift als bewijs van jouw kennis en vaardigheden.

Kosten en inschrijving

Het lesgeld verschilt per school. Soms betaal je eenmalig lesgeld voor de gehele cursus, inclusief de studiematerialen en persoonlijke begeleiding van een docent en in andere gevallen betaal je het lesgeld per maand. De kosten verschillen per cursus en kun je vinden op de website van de school. Wil je starten met een cursus Frans? Bekijk dan de mogelijkheden en eventuele startdagen. Je kunt zelfs een proefles volgen bij veel scholen om te kijken of de cursus wat voor jou is!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.