Home > Last Post in Ieper blijft doorgaan. Eén onderbreking in hele geschiedenis is genoeg…

Last Post in Ieper blijft doorgaan. Eén onderbreking in hele geschiedenis is genoeg…

Geschreven op 13 maart 2020 om 14:34 door Mario De Wilde

Massaal afgelastingen ten spijt, de Last Postplechtigheid blijft wel plaatsvinden. De Last Post Association houdt zich echter wel aan de voorschriften van de overheid en “als het moet, spelen we zonder publiek”, aldus voorzitter Benoit Mottrie van de Last Post Association. “De plechtigheid lokt dagelijks vijfhonderd mensen per avond, wat dus maar de helft is van de toegelaten duizend bezoekers. Bovendien gaat het om een korte buitenactiviteit.” De afgelopen avonden was er alleszins niets te merken van een lagere publieksopkomst. Woensdagavond kwamen nog zeven bussen met scholieren naar Ieper afgezakt. In de loop van haar bestaan is de Last Post alleen onderbroken geweest tijdens de bezetting van Ieper door de Duitsers tussen mei 1940 en 6 september 1944. De plechtigheid werd in die periode een keer per week in Engeland gehouden. Na de bezetting kwam de ceremonie terug naar Ieper. Ook de begraafplaatsen, monumenten en kantoren van de Commonwealth War Graves Commission blijven nog gewoon open.

Foto Flanders Fields

 

2 reacties

Verbrugghe Geert
Geschreven op 2022-01-08 07:44:08
Alleen de smet van WOII overschaduwd dit uniek en uitzonderlijk dagelijks gebeuren in de wereld. Iedere keer ik de Last Post meemaak brengt het emoties in mij los..
Verbrjgghe Geert
Geschreven op 2022-01-08 07:42:15
Alleen de smet van WOII overschaduwd dit uniek en uitzonderlijk dagelijks gebeuren in de wereld. Iedere keer ik de Last Post meemaak brengt het emoties in mij los..

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.