Home > Las Vegas in Brugge? Musea Brugge brengt Wedding Chapel naar Stadhuis op Erfgoeddag

Las Vegas in Brugge? Musea Brugge brengt Wedding Chapel naar Stadhuis op Erfgoeddag

Geschreven op 1 april 2024 om 07:15 door Mario De Wilde

Komende zondag kan je op verschillende plekken in de stad genieten van een waaier aan erfgoedactiviteiten in het kader van Erfgoeddag. Eén van die locaties is het Stadhuis, dat de deuren opent voor een wel heel opvallende – romantische – activiteit. Al eeuwenlang is de gotische zaal in het Stadhuis dé plek waar Brugse geliefden in het huwelijksbootje stappen. Op die historische en symbolische plek waan je je zondag voor één dag in een Las Vegas-kapel. “Home is where the heart is. Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Daarom tovert Musea Brugge de gotische zaal tijdelijk om tot een Wedding Chapel”, legt schepen van Cultuur Nico Blontrock uit.

Wil je je huwelijksgeloftes na één, vijf, tien of drieënveertig jaar hernieuwen, je verloving een originele touch geven of heb je een andere reden om de liefde te vieren? “De hele namiddag kunnen verliefde koppels hun liefde op een originele manier aan elkaar betuigen in onze tijdelijke Wedding Chapel, onder begeleiding van een ceremoniemeester en de Flamingo Sisters.” Zes koppels krijgen na inschrijving een uitgebreide ceremonie in aanwezigheid van familie en vrienden. Vanaf 15u00 kan iedereen spontaan binnenlopen in de walk-in Chapel, in de stijl van de bekende Las Vegas wedding chapels.

“Het Stadhuis is niet alleen een prachtige erfgoedlocatie. Voor veel Bruggelingen is de gotische zaal een symbolische plek met een belangrijke, persoonlijke betekenis. Door de Wedding Chapel van Productions en Zonen voor één dag naar hier te brengen, willen we iedereen de kans geven om het magische moment van hun huwelijk opnieuw te beleven, of om de eerste pagina van hun liefdesverhaal te schrijven, en dat op een laagdrempelige manier”, vertelt Elviera Velghe (directeur Musea Brugge – Publiek & Tentoonstellingen).

In het Stadhuis zijn er die dag trouwens nog meer activiteiten van Musea Brugge. Zo kunnen bezoekers ’s morgens het verhaal achter de bijzondere 19e-eeuwse muurschilderingen van de gotische zaal ontdekken tijdens een lezing. In de namiddag leidt burgemeester Dirk De fauw persoonlijk kinderen en hun ouders rond door alle kamers van ‘zijn’ Stadhuis. De Erfgoeddag in het Stadhuis is de eerste MB op zondag in een reeks van zes zondagen waarop Musea Brugge tal van activiteiten organiseert.

Alle activiteiten van Erfgoeddag in Brugge vind je op erfgoedcelbrugge.be.

Foto: © Ilse Van Oyen

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.