Home > Langverwachte buurtpark in Kaaskerke is gisteren officieel geopend

Langverwachte buurtpark in Kaaskerke is gisteren officieel geopend

Geschreven op 16 mei 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

Achter de kerk van Kaaskerke werd woensdagmorgen door het stadsbestuur van Diksmuide en de provincie West-Vlaanderen een nieuw buurtpark officieel geopend. Het buurtpark is tegenover een picknickzone aan de Frontzatefietsroute aangelegd. Beide zones in het centrum van Kaaskerke zorgen voor extra rust en zachte recreatie voor de buurtbewoners, toekomstige bewoners van het nieuwe woonproject Caesekinstraat en gebruikers van één van de populairste fietsroutes van de Westhoek en de hele provincie, de Frontzateroute.
Aanleg buurtpark
De Provincie nam de herinrichting van het bestaande buurtparkje, eigendom van Stad Diksmuide, op zich. Het park moet een ontmoetingspunt zijn voor buurtbewoners van Kaaskerke. De oude boomgaard is opgewaardeerd dankzij de aanplant van nieuwe hoogstamfruitbomen. Een open graszone geeft ruimte voor een speelheuvel met glijbaan, stapstenen en balanceerstammen die zorgen voor natuurlijke spelprikkels.
Rust-en picknickzone
Het voormalig perceel van het OCMW -vlak tegenover het buurtpark- werd ingericht als rust- en picknickzone. Enkele picknickbanken nodigen de buurtbewoners en ook de wandelaars en fietsers op de groene as Frontzate uit om even te verpozen. Ter versterking van de natuurwaarde werden enkele hoogstamfruitbomen aangeplant in het bloemrijke hooiland en werd er een kleine poel gegraven.
Hiervoor investeert de provincie West-Vlaanderen 30.000 euro. In dit bedrag is ook de aanleg van een buurtpark langs de Frontzate fietsroute in Nieuwpoort inbegrepen.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Vooruit) had ook nog goed nieuws voor de gebruikers van de Frontzateroute die het provinciedomein IJzerboomgaard in Diksmuide willen bezoeken, in afwachting van de verdere realisatie van Zuidelijke omleidingsweg tussen de Kaaskerkestraat en de Woumenweg zal de provincie de missing link fietsroute thv nieuwe zuidelijke ring in halfverharding zelf aanleggen zodat deze onderbreking tegen de zomervakantie opnieuw in gebruik kan worden genomen door gebruikers die het provinciedomein IJzerboomgaard willen bezoeken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.