Home > Langemark-Poelkapelle neemt het voortouw tijdens Weekend van het Volkscafé en Erfgoeddag 

Langemark-Poelkapelle neemt het voortouw tijdens Weekend van het Volkscafé en Erfgoeddag 

Geschreven op 18 april 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Het belooft een topweekend te worden… Je kan in Langemark-Poelkapelle niet alleen genieten van enkele superoptredens tijdens het Weekend van het Volkscafé, maar je kan op zondag ook langskomen in het gemeentehuis voor Erfgoeddag. En het wordt een geanimeerd programma voor zowel jong als oud.

20 & 21 april – Weekend van het Volkscafé
De achtste en voorlopig laatste editie van ‘Het weekend van het volkscafé’ in de Westhoek wordt een topeditie met een recordaantal van 86 deelnemende cafés. Niet minder dan 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen zetten hun deuren open. Nog nooit waren ze met zoveel.

Couleur locale blijft het centrale thema van dit authentieke evenement in de Westhoek. Bij de definitie van een volkscafé behoort zeker de inrichting (met sanseveria’s, tapbiljart, volkspelen of eventueel het pintje uit de fles). De cafébazen en -bazinnen zijn echter het belangrijkste, want zij baten hun café uit met de grootste gastvrijheid, passie en veel goesting uit. Naast de sfeervolle ambiance in de volkscafés zorgen muziek en streekgastronomie voor een extra dimensie.

Straattheaterduo Kartje Kilo (bekend van Iedereen Beroemd) brengt de topact op zondag. Als echte vedetten gaan ze op promotour om hun single ‘Up Café’ te promoten. Ze beloven actie, spanning en ook een grote verrassing, waarbij de eerste editie van het weekend en deze editie gaan samensmelten.
In Langemark-Poelkapelle zijn de uitverkoren cafés:
• Bistro Alfa bij Serge met op zaterdag “Acts of Man” die een programma van folk en akoestische klassiekers brengt en op zondag de speciale ‘Up Café’ act van Kartje Kilo.
• Jeugdhuis De Flodder waar je op zaterdag kan deelnemen aan Dé Quiz van het Weekend van het Volkscafé. Er vallen diverse leuke streekprijzen te winnen. Inschrijven kan per ploeg van 4 voor slechts 6 euro (incl drankje).
• Het Breugelhof bij Marco opent op zaterdag de deuren voor de Gitsyband die heel Bikschote in vuur en vlam zal zetten.
Er werd voor het evenement een cafépocket gedrukt, met daarin een handig overzicht van alle adressen en festiviteiten. Meer info: www.weekendvanhetvolkscafe.be.
21 april – Erfgoeddag
Erfgoeddag staat voor de deur. Letterlijk, want dit jaar staat alles in het teken van ‘thuis’.
Professionele schatters van Objectenhuis Menen gaan aan de slag met alle schatten die je op zolder, in je tuinhuis of in je grootmoeders kast vond. Ze plakken niet alleen een prijs op je kostbare spullen, maar proberen je ook meer achtergrondinfo te geven. Inschrijvingen voor deze schatten zijn al afgesloten, maar je kan wel nog steeds een kijkje komen nemen.

Geniet ‘op zijn zondags’ van een lekkere pannenkoek met koffie, gebakken door de ‘beste thuisbakkers van Vlaanderen’. En kom ontdekken wat ‘thuis’ betekende voor de seizoensarbeiders en oorlogsvluchtelingen in het jaar 1920 met de dubbele erfgoedtentoonstellingen ‘Terug naar huis’ en ‘Op zoek naar een nieuwe thuis’ gemaakt door Langemark-Poelkapelle Verbeeldt.
De deur van ‘het huis van de gemeente’ (Kasteelstraat 1- 8920 Langemark-Poelkapelle) staat voor jou open van 13.30u tot 17.30u. Meer info: www.erfgoeddag.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.