Home > Lakeside Paradise in Knokke-Heist verwelkomt tweede kabelbaan

Lakeside Paradise in Knokke-Heist verwelkomt tweede kabelbaan

Geschreven op 2 februari 2021 om 13:11 door Mario De Wilde

Op het Duinenwatermeer te Knokke-Heist pakt Lakeside Paradise straks uit met een tweede kabelbaan. Deze baan komt ten oosten van de bestaande kabelbaan, zal 520 meter lang zijn en zal plaats bieden aan 6 watersporters tezelfdertijd. De werken vatten aan op 1 april, om tegen midden juni klaar te zijn. Frank Vanleenhove: “ reeds een paar jaar spelen we met het idee om deze tweede baan te bouwen. In feite zelfs de derde want naast onze bestaande baan die 720 meter lang is en tezelfdertijd plaats biedt aan 8 gebruikers hebben we ook reeds een 2.0 beginnersbaan, ideaal en zeer makkelijk om de allereerste waterski- of wakeboardstappen te zetten op een uitermate veilige manier. 2.0 Slaat op twee masten waartussen de gebruiker weg en weer kan varen terwijl een operator de snelheid kan regelen, kan stoppen, en ook ingeval van een valpartij de watersporter weer kan oppikken en doen herstarten. Heel handig om van kortbij les te geven of bepaalde figuren in te oefenen. Op deze baan kan bijvoorbeeld een 5 jarige al aan de slag.

De nieuwe baan, de we “Rookie baan” willen noemen zal vooral gericht zijn op families en jonge kinderen. Hij zal op een tragere snelheid draaien en ook de obstakels zullen als het ware instapmodellen zijn. Wat ook belangrijk is: het wordt een rechtsdraaiende baan, in tegenstelling tot onze pro baan. Dit heeft dan weer als voordeel dat de geoefende wakeboarders op bepaalde uren ook eens aan de andere kant hun tricks zullen kunnen perfectioneren, belangrijk als ze op een andere locatie deelnemen aan een wedstrijd daar ze bij ons gewoon zijn van links te draaien. Dubbel gebruik dus in dit geval waar iedereen plezier aan zal beleven. Deze Rookie baan zal tevens voorzien zijn van de allernieuwste technische snufjes op het vlak van reserveren, betalen en toegankelijkheid. Dus alles volledig coronaproof  door middel van een elektronisch polsbandje met een chip, die de gebruikers toegang verleent tot de baan via een poortje.  Je uurtje(s) reserveren kan dus van op afstand, evenals betalen, en eenmaal op locatie hoeft er ook niet meer aangeschoven te worden. En wakeboarders  doen hun ding alleen op enkele tientallen meters van elkaar, veiliger kan dus niet in deze tijden.

Met deze investering handhaven we ons bij de wereldtop voor wat kabelbanen betreft. Een nieuwe en grote investering, maar de staycations, de drang naar buitensporten en het bieden van nog meer kwaliteit en belevingswaarde heeft ons overtuigd dat de rookie baan toch een absolute meerwaarde zal betekenen voor Lakeside Paradise, het project Duinenwater en de gemeente Knokke-Heist” Met de 2.0, de rookie baan en de pro baan biedt Lakeside Paradise een compleet en uniek aanbod aan voor iedereen die op elk niveau heerlijk over het water wil glijden en genieten van een zeer kwalitatief aanbod, behorende bij de top 10 kabelparken ter wereld. Geen eigen materiaal geen nood, alle materiaal is voorhanden via de all-in formule. Voorts zijn er losse beurten te koop per uur of 2 uur, dagpassen, en kan je ook lid worden waarna een jaarpas, season pas, een 10 of 20 beurten kaart tot de mogelijkheden behoren. Met een season pas kan je minimum 2 uur per dag komen wakeboarden, met een 20 uren kaart kost een uurtje wakeboarden nog 11€. In het lidgeld zit verzekering inbegrepen, naast talrijke andere voordelen en kortingen, en ben je ook lid van Surfers Paradise: best of both worlds !

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.