Home > Lakeside Paradise haalt begin april wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist

Lakeside Paradise haalt begin april wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist

Geschreven op 6 maart 2020 om 09:09 door Mario De Wilde

Op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020 organiseert Lakeside Paradise in samenwerking met het gemeentebestuur en Red Bull de Lakeside Paradise Cold Water Classic. Het betreft een 4-sterren wedstrijd, wat betekent dat het een World Cup-manche is. Enkel het EK (5 sterren) en het WK (6 sterren) zijn hoger genoteerd. Momenteel zijn er reeds 55 riders ingeschreven, met 10 verschillende nationaliteiten. Deelnemers uit de USA, Israël, Polen…en uiteraard ook België, want het is uiteraard belangrijk dat onze eigen jeugd en lokale wakeboarders hun kansen kunnen wagen.
De bedoeling van een 4-sterrenwedstrijd is om punten te scoren om een kwalificatie voor EK of WK af te dwingen. De Cold Water Classic is de allereerste wedstrijd, en eveneens start van het nieuwe seizoen. Met een geschatte watertemperatuur van 10 graden Celsius wordt het voor de deelnemers inderdaad koud… Velen onder hen zaten immers gedurende de wintermaanden op meer exotisch gelegen kabelbanen om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Zo ook Glenn Vandenberghe en Rolf Devriese uit Knokke-Heist, die enkele maanden trainden op verschillende kabelbanen in de Filipijnen, Thailand…Bij de jongeren U19 is het uitkijken naar Casper Van Hemelryck-Bray, genomineerd als beloftevolle jongere. Bij de dames is iedereen benieuwd hoe Belgisch kampioene Pauline Appelmans uit de wintermaanden komt, na haar wekelijkse trainingssessies op Lakeside Paradise zelf.
Prijzenpot gelijk verdeeld voor dames en heren
Over dames gesproken: Voor deze wedstrijd wordt “equal prize money” gehanteerd. Dat wil zeggen dat de prijzenpot van 5000 € gelijk verdeeld wordt onder de deelnemende dames en heren. Voor de dames hebben Julie Lupij uit Polen (tweede op de wereldranking) al bevestigd, alsook de heren Max Milde uit Duitsland, Lior Sofer uit Israel, Marko Gacic uit Kroatie en Jasper Van Schuchtelen uit Nederland, waarmee de wereld top 4 een feit is !
International Wakeboarding & Waterski Federation. De wedstrijdleiding is in handen van de IWWF (International Wakeboarding & Waterski Federation) Er wordt een 7 koppige internationale jury ingevlogen. De wedstrijd wordt internationaal gevolgd, en zal heel wat pers en kijklustigen op de been brengen vanwege het gegarandeerd hoog spektakel niveau. Momenteel staat er geen enkele andere 4-sterrenwedstrijd op de kalender van 2020. Momenteel zijn er enkel 2- en 3 sterren wedstrijden gepland, waar veel minder punten te verdienen vallen dan de 600 hier voor de winnaars. Op de algemene World Cup Ranking wordt je plaats bepaald door het totaal aantal verdiende punten.
Gratis genieten op tribunes aan de waterkant
De toegang tot alles is gratis. Gedurende 2 dagen kan iedereen mee genieten van de meest radicale maneuvers op het Duinenwatermeer te Knokke-Heist. Toeschouwers zullen kunnen plaatsnemen rondom het meer op speciaal voorziene tribunes aan de waterkant. Alle heats worden door een MC op een deskundige manier uitgelegd en aan elkaar gepraat. Op een reuze-led scherm kunnen de resultaten gevolgd worden. Op zaterdagavond is er de “Cold Water Party” met DJ “Gio” waar alle riders hun opwachting maken en waar iedereen welkom is. Toegang eveneens gratis om dit wakeboarding feest compleet te maken. Op zondagnamiddag tenslotte zijn er de uiteindelijke finales wakeboard en wakeskate, gevolgd door de prijsuitreiking.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.