Home > Lakeside Paradise experimenteert met jetsurfen op het Duinenwatermeer van Knokke-Heist

Lakeside Paradise experimenteert met jetsurfen op het Duinenwatermeer van Knokke-Heist

Geschreven op 16 januari 2023 om 10:31 door Mario De Wilde

De zomer lijkt momenteel nog veraf, maar toch is men bij Surfers en Lakeside Paradise in Knokke-Heist dagelijks bezig met de voorbereiding ervan. Deel van die voorbereiding bestaat ook telkens uit het uitproberen van nieuw materiaal en nieuwe watersporten. Zo werden er deze week de Radinn en Awake jetsurfers uitgeprobeerd op het Duinenwatermeer aan Lakeside Paradise.

Een Jetsurf is in feite een e-surfboard, elektrisch aangedreven dus, dat bestaat uit een eerder uit de kluiten gewassen surfboard waarin naast een batterij de nodige technieken zijn ingebouwd om zich vervolgens via de reeds gekende jettechnologie vooruit te bewegen op het water. Onderaan het board wordt dus water opgezogen, dat achteraan op een krachtige manier weer uit gestuwd wordt. De bestuurder staat op het jetboard en stuurt deze door het gewicht te verplaatsen in de juiste richting. De snelheid van de elektrische surfplank wordt via een draadloze afstandsbediening in de hand aangestuurd, waarmee volledig controle verzekerd is. Via de enkel zit er een magneetslot op de motor, die dus onmiddellijk uitvalt bij een valpartij.

Deze jetboards zijn van Zweedse makelij en maakten reeds een evolutie mee van zowat 10 jaar. Uiteraard vraagt het gebruik ervan enige behendigheid. Er kunnen snelheden bereikt worden tot 60km/u en er bestaan modellen zowel voor beginners als gevorderden. Hoe kleiner het board, hoe korter de bochten terwijl er bij enige golfslag ook sprongen kunnen gemaakt worden. Via een app wordt het toestel verbonden met je smartphone en kan je de standen “easy”, “medium” en “pro” selecteren vooraleer je van wal steekt.

Op die manier wordt er bij Surfers en Lakeside Paradise ingespeeld op de nieuwste trend nadat jaren geleden ook al het e-foilen werd geïntroduceerd en er vorig jaar een heuse Fliteschool opgericht werd. Nu wordt dus bekeken of ook het jetboarden het aanbod kan versterken. Alle info ivm Jetboarden: www.jetboardwatersport.nl. Fliteboard: www.efoilservice.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.