Home > Ladderspel, frisse lucht, studeren in een kerk of woonzorgcenter: geen examenstress in Brugge

Ladderspel, frisse lucht, studeren in een kerk of woonzorgcenter: geen examenstress in Brugge

Geschreven op 24 mei 2024 om 07:14 door Mario De Wilde

De examentijd nadert, een drukke en stresserende periode voor heel wat hoger onderwijsstudenten. Brugge Studentenstad probeert elke blokperiode het leed voor heel wat studenten te verzachten door een gevarieerd aanbod aan studeerplaatsen te voorzien. Op die locaties kunnen studenten samen met anderen zich voorbereiden op hun examens.

Schepen van Brugge Studentenstad Mathijs Goderis : “Samen met anderen studeren motiveert en zorgt voor een vorm van sociale controle, zodat de studenten zich minder snel laten afleiden door bv. hun social media. Het haalt studenten ook uit het sociale isolement dat er vaak is tijdens de blok, want tijdens de pauzes kunnen ze ventileren bij elkaar of wat extra uitleg vragen.”

Tijdens de komende examenperiode zorgt Brugge Studentenstad regelmatig voor originele, verkwikkende of lekkere blokpauzes. Zo worden de studenten van Howest, VIVES en KU Leuven vandaag verrast op een uitdagend ladderspel. De ideale stimulans om vanachter hun bureau te komen, wat frisse lucht op te snuiven en even te bewegen. Wie deelneemt ontvangt nadien een klein gadget van Jeugddienst Brugge. De komende weken worden er ook acties gedaan in andere bloklocaties zoals The Student Village, fuifzaal Cachot en Het Entrepot.

“In mei en juni 2024 zijn studenten welkom op 15 verschillende locaties in Brugge, samen goed voor zo’n 500 studeerplaatsen. Samen studeren zou echter onmogelijk zijn zonder de inzet van de medewerkers en vrijwilligers van onze deelnemende partners: Openbare bibliotheek Brugge, Het Entrepot, Hobby Neverland, Ondernemerscentrum Brugge, Sint-Donaaskerk, Sint-Jakobskerk, Sint-Katarinakerk, Wegwijzer Reisbibliotheek en WZC Sint-Pietersmolenwijk. Wij wilen hen oprecht bedanken voor het openzetten van hun deuren voor de Brugse studenten”, aldus schepen Mathijs Goderis.

Alle praktische info zoals openingstijden, of er al dan niet gereserveerd moet worden en hoeveel plaatsen er zijn kan geraadpleegd worden op www.bruggestudentenstad.be/studeerlocaties

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.