Home > Laatstejaarsstudenten ZoWe nemen geriatrisch centrum over in AZ Zeno Knokke-Heist

Laatstejaarsstudenten ZoWe nemen geriatrisch centrum over in AZ Zeno Knokke-Heist

Geschreven op 2 maart 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

Komende maandag 6 maart gaat de eerste editie van de leerwerkplaats AZ Zeno Knokke-Heist door in
samenwerking met ZoWe verpleegkunde. Dit uniek leermoment is voor de studenten een ideale voorbereiding op de latere job. De studenten nemen een deel van de afdeling met alle taken die zij in hun toekomstige job zullen uitvoeren.
Leren op de werkvloer
Vaak krijgen studenten deeltaken toevertrouwd tijdens hun stage maar missen ze soms het volledige overzicht over de job als verpleegkundige. De bedoeling van deze stage-ervaring is om de job van A tot Z uit te voeren en op een begeleide manier zelf beslissingen te nemen. De leerwerkplaats gaat door op het geriatrisch centrum waar de studenten begeleid worden door een gedreven, warm team. Vijf docenten van ZoWe verpleegkunde komen dagelijks langs om de studenten, maar ook het team, te ondersteunen. De geriatrische afdeling heeft een populatie van zorgvragers die onze studenten op alle vlakken kan
uitdagen.
Concreet
Het project startte op 13 februari met 2 onthaaldagen op de campus van AZ Zeno. Daarna volgden 3 voorbereidingsweken waarin de studenten er stage liepen om de afdeling te leren kennen. Ze dienen op de hoogte te zijn van het elektronisch patiëntendossier, medicatiebeheer, juiste gebruik van de verschillende toestellen en alle gewoontes op de afdeling. Na deze 3 voorbereidingsweken start op 6 maart de 4 weken overname van de patiëntenkamers. Ze bemannen hun mini-afdeling in vroeg- en laatdienst met telkens een verpleegkundige die over hun schouder meekijkt. Per overnameweek proeft een student ook van de job als teamverantwoordelijke waarbij hem of haar extra taken worden toegekend.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.