Laatste editie van KookEet in Brugge deze middag feestelijk gestart
Tussen twee buien door opende burgemeester Dirk De fauw om precies 11 uur de negende -en tevens laatste- KookEet-editie. Alle chefs tekenden present om tot maandagavond hun meest originele gerechten te serveren op deze hotspot van culinair genot. Kookeet is sowieso de culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan overheerlijke gerechten. De negende editie van Kookeet heeft opnieuw alles in huis om er een gastronomisch topfestival van te maken.
31 Brugse topchefs en gastchef Jannis Brevet, samen goed voor negen Michelinsterren, serveren drie dagen lang heerlijke gerechten van topniveau. Elke chef serveert een gerecht dat zijn/haar culinair talent het beste weerspiegelt. Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een stijlvol kader… Kookeet is een topevenement voor alle zintuigen!
Over de kwaliteit van de gerechten waken vijf gastronomische experts: Geert Van Hecke (Zet’joe*), Filip Claeys (De Jonkman**), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en Peter Laloo (Rock-Fort).
KookEet verwelkomt dit jaar twee nieuwkomers op Kookeet: Restaurant Franco Belge en Goesepitte 43. Zoals de Kookeettraditie het wil, is er ook dit jaar een gastchef. We zijn bijzonder trots dat driesterrenchef Jannis Brevet (NL) toetreedt tot het Kookeetteam.
Wie kookeet als VIP wil beleven, kan tijdens het event een VIP-arrangement boeken en zich twee uur laten verwennen door de chefs in de stijlvolle VIP-tent. Kookeet ging in 2011 van start met als doel het culinaire toptalent uit Brugge op de kaart te zetten en de Brugse gastronomie toegankelijk te maken. 23 Brugse topchefs kwamen voor het eerst samen op de Markt in een groot openluchtrestaurant. Wat in 2011 bescheiden begon, groeide uit tot een fel gesmaakt succes. Kookeet heeft Brugge intussen op de culinaire kaart gezet. Ondertussen is het tijd voor een nieuw verhaal, een nieuw concept dat we in 2020 willen uitrollen. We eindigen in schoonheid en zijn trots op wat we met de Brugse chefs jaarlijks hebben neergezet. Dit alles gebeurde telkens onder het toeziend oog van Geert Van Hecke (Zet’joe*), de peter van Kookeet.
Kookeet2019 wordt een editie om mee te maken, mee te beleven en nog meer goesting te doen krijgen in de Brugse gastronomie..
STREEKPRODUCTEN
Op Kookeet proef je de lekkerste gerechtjes, vaak met hoeve- en streekproducten vanuit de Brugse regio.
ECOLOGIE
Kookeet doet grote inspanningen om het milieu te respecteren:
Het bestek en de borden zijn 100% biologisch afbreekbaar.
Drank wordt in glazen geschonken in plaats van in wegwerpbekers.
Afval wordt gescheiden opgehaald.
Bezoekers worden verzocht hun bestek te hergebruiken.
Kookeet werkt zo veel mogelijk met lokale leveranciers.
De chefs gebruiken zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten.
Kookeet is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Extra tijdelijke fietsenstallingen.
Geen papieren drank- en eetbonnen, maar betaalkaarten.