Home > Laat dit geen mop wezen: vanaf 1 april kan je ook in De Haan autodelen

Laat dit geen mop wezen: vanaf 1 april kan je ook in De Haan autodelen

Geschreven op 12 januari 2024 om 06:18 door Mario De Wilde

Vanaf 1 april 2024 kan iedereen op de Markt van Wenduine, ter hoogte van de brandweerkazerne, een elektrische deelwagen van de autodeel-organisatie cambio gebruiken. Het is de eerste deelwagen in de gemeente De Haan. Wie lid is, kan deze wagen tegen vergoeding gebruiken, om bijvoorbeeld boodschappen te doen. De gebruiker betaalt volgens het gebruik, heeft zo goed als geen vaste kosten en hoeft zich niet te bekommeren om het onderhoud van de wagen, de verzekering en andere administratieve rompslomp.

Schepen voor Mobiliteit, Marleen De Soete: “Autodelen biedt een volwaardig alternatief voor een eigen wagen. Door te delen creëren we meer mobiliteit met minder wagens. Dit systeem geeft ook kansen aan jongeren en diegenen die geen eigen wagen kunnen aankopen, en het draagt ook bij tot de verlaging van de hoge parkeerdruk in Wenduine.” De gemeente betaalt voor de deelwagen slechts 3.322,5 euro (exclusief btw) dit jaar. Daarnaast moet de gemeente wel een parkeerplaats en een laadpaal voorzien. Die komen dus op de Markt van Wenduine.

Burgemeester Wilfried Vandaele: “Het gaat om proefproject van negen maanden, daarna volgt een evaluatie. Maar als de deelwagen een succes blijkt, zullen we de overeenkomst zeker verlengen en kunnen er ook deelwagens komen op andere plaatsen in de gemeente.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.