Home > La Primavera van het noorden is terug: Bredene Koksijde Classic op 15 maart

La Primavera van het noorden is terug: Bredene Koksijde Classic op 15 maart

Geschreven op 15 februari 2024 om 09:33 door Mario De Wilde

De dag voor Milaan-San Remo geldt als de officieuze start van de lente in Koksijde, want dan staat de Vlaamse versie van La Primavera op het programma. Onze West-Vlaamse streek is het mekka van de klassiekers. Wielrennen is hier populair en Koksijde is een koersgemeente. Op vrijdag 15 maart vindt de 5e editie plaats van de Bredene Koksijde Classic. Ook de Youngster Coast Challenge voor talenten onder 23 jaar staat op het programma. De kweekvijver voor jong wielergeweld om het klappen van de zweep te leren.
29e mountainbiketoertocht: geniet op twee wielen van bos en duinen
Op zondag 25 februari 2024 nodigt de sportdienst van Koksijde je uit: doe mee met de mountainbiketoertocht. Verken de prachtige natuur van Koksijde terwijl je ook sportief bent. Want vergis je niet, het parcours oogt avontuurlijk en is afwisselend. Kies uit drie routes met als afstanden 25, 40 en 53 km. Adembenemend, letterlijk en figuurlijk.
Praktisch
Inschrijven en starten kan tussen 8.00 en 12.00 uur in de sporthal van Koksijde-Dorp. Deelname kost 5 euro, inclusief verzekering. Kinderen t.e.m. 12 jaar fietsen gratis mee. Onderweg zijn er bevoorradingen en na de tocht pak je een douche en je fiets ook (in de bikewash). Info: sportdienst@koksijde.be of 058 53 20 01.
Nieuw MTB-parcours: uitdaging en plezier voor elke fietser
Koksijde verwelkomt je op een nieuw, uitdagend parcours. Met technische secties en natuurlijke hindernissen is het een aanrader voor elke fietser. En dus ook voor jou.
Het parcours, naast de hockeyvelden, is het resultaat van een samenwerking tussen de groen- en sportdienst. “Een aannemer bracht een enorme hoeveelheid aarde aan, waarmee we verschillende heuvels maakten”, zegt Dries Van Den Broucke (sportdienst). Het lagere gebied dient als buffer voor overstromingen en het parcours loopt naadloos over in de Paul Herygersroute.
Foto © Sofhie Legein – gemeente Koksijde

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.