Home > KWK Kortrijk Spurs naar halve finale in Belgische beker waterpolo na thriller tegen Mechelen

Geschreven op 23 januari 2024 om 09:34 door Mario De Wilde

KWK won eergisteren de thriller tegen Mechelen en plaatst zich voor de halve finales van de Belgische Beker.  Mechelen Pirates kwam zeer gretig aan de start en wist een 0-2 voorsprong uit te bouwen via Wittevrongel en Ozkahraman. Het werd eventjes stil in de tribunes. Kortrijk wist slechts na 5 minuten de score te openen via Tom Nel, en vocht terug. Bij een 6-6 stand in het begin van de derde periode mistte een nochtans zeer vlot scorende Soheil Rostamian vanop penalty. In plaats van zelf op voorsprong te komen, zag KWK zijn tegenstander nu 3 doelpunten verder uitlopen (1 x penalty en 2 x manmeer). Ondertussen hadden Caron en van der Linden ook rood gekregen.

Twee minuten voor het einde stond Kortrijk 9-11 achter, maar bleef geconcentreerd en scoorde op 10 seconden van het einde de gelijkmaker via Alex Ravinger. Time out voor de bezoekers. Geen buzzer beater voor Mechelen echter: de ultieme poging van Publie (Mechelen) strandde nog op de paal! Penalty’s! In de daaropvolgende penaltyreeks toonden KWK- keepers Platteau en Heynssens zich en stopten elk een penalty. Bij een 3-3 tussenstand verzekerde Asgari de thuisploeg van de kwalificatie door zijn strafworp om te zetten!
Asgari ✅

Zo plaatst KWK Spurs zich na een spannende wedstrijd voor de halve finales in april. Tegenstander wordt deze week nog geloot, het wordt La Louvière, Antwerpen of Moeskroen!