Home > KV Oostende doneert € 1000 crowdfundingsgeld aan VZW Ibis

KV Oostende doneert € 1000 crowdfundingsgeld aan VZW Ibis

Geschreven op 28 augustus 2020 om 08:51 door Mario De Wilde

De crowdfunding en onlineveilingen die enkele maanden geleden werden opgezet om KVO te redden, leverden de club uiteindelijk € 49.564 op. Na de overname besliste het bestuur om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking (€ 19.825), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (€ 9.912) en 40 % naar sociale projecten (€ 19.825). Afgelopen dinsdag werd er alvast een eerste som van € 1.000 gedoneerd aan VZW KW Ibis, dat totaalzorg biedt aan kinderen en jongeren die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Met het geld kopen ze bij VZW Ibis een trampoline aan, “al lang een wens van de kinderen.”

“We zullen het geld netjes verdelen onder tal van sociale projecten in de regio Oostende,” aldus Communityverantwoordelijke Diego Rosseel. “Lokale verankering is namelijk een belangrijke pijler in de werking van onze club en dan komen we ook automatisch bij VZW Ibis uit. Ibis is een begrip in de regio en heeft al zorg gedragen voor meer dan 3.000 kinderen die opgroeien in sociaal moeilijke omstandigheden.”

IBIS staat ter beschikking van kinderen die niet naar huis kunnen of mogen. Het feit dat IBIS op vandaag, met 115 internen, volzet is, bewijst de noodzaak van dergelijke onvoorwaardelijke totaalzorg. “Wij worden gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, maar dit behelst enkel de lonen en de wedden van het personeel. Voor de onvoorwaardelijke totaalzorg die geboden wordt, moeten wij echter beroep doen op de maatschappij,” vertelt Algemeen Directeur Philip Declercq.
“Door de huidige corona-omstandigheden zorgt dit ervoor dat kinderen meer en meer moeten bezig zijn met een tablet of laptop om de lessen digitaal te kunnen volgen. Desondanks blijft beweging een zeer belangrijk aspect binnen de opvoeding. Om hen extra te laten bewegen tijdens hun vrije momenten investeerden wij het ontvangen geld van de crowdfunding in de aankoop van een nieuwe trampoline. Deze stond al even op de verlanglijst van de kinderen. We zijn zeer blij dat KV Oostende de lokale verankering verder wil uitbouwen en op deze manier zijn steentje wil bijdragen aan de maatschapij. Verscheidene kinderen en medewerkers zijn ook grote fan dus zij zijn blij dat ze nu op een KVO-trampoline springen!” De komende weken wordt er nog verder gedoneerd aan verscheidene lokale sociale projecten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.