Home > KV Kortrijk, zonder nieuwe trainer De Boeck op de bank, behaalt eerste zege tegen Cercle: 2-1

Geschreven op 30 september 2023 om 08:48 door Mario De Wilde

KV Kortrijk heeft zijn eerste zege beet. Het speelde gisteravond met enorm veel inzet, ging voor elke bal en scoorde tussendoor nog twee knappe doelpunten. De Neve en Davies waren de auteurs. KVK begon met een fel offensief bij hoog tempo wat leidde tot een drietal mogelijkheden zonder evenwel het doelkader te halen. De eerste uitgesponnen actie eindigde met een schot van Kadri maar dat werd afgeblokt in hoekschop.

Even later verstuurde de captain een scherp aangesneden vrije trap die nog net werd weggekopt voor de inlopende Davies. En meteen daarop bracht De Neve de bal goed voor vanaf de linkerflank maar Cercle-doelman Warleson greep handig in.

Zo ging het nog even door met een diepe bal voor El Idrissy die leek te kunnen inschieten maar nog een verdedigend been op zijn weg vond.

Zeg maar dat de eerste tien minuten van KVK fel waren onder de leiding van Joseph Akpala. Hij bracht Mehssatou en Kana na hun schorsingsdag weer in de ploeg. Een team met voorin het snelle duo Davies-El Idrissy.

Bij Cercle zat ex-KVK’er Hannes Van Der Bruggen op de bank. Hij was net voor het eerst papa geworden en kreeg zo te zien wat extra rust. Groen-zwart had 16 minuten nodig om een eerste keer gevaarlijk te zijn, maar toen was er wel een straffe sliding van Silva nodig om een doelrijp schot in hoekschop te duwen. Die hoekschop leidde tot een scherpe bal voor doel, net niet te beroeren door een Cercle-aanvaller.

Dreigen op corner, dat kon de Veekaa ook. Kadri trapte, Mampassi kopte aan de eerste paal over doel. En ook in het veldspel had de thuisploeg de bovenhand. Heel dicht bij een doelpunt kwam zij toen Mehssatou aan de tweede paal een voorzet van De Neve leek te kunnen afmaken, maar een verdedigend been zorgde andermaal voor de redding.

WhatsApp Image 2023 09 29 At 22.02.38WhatsApp Image 2023 09 29 At 22.02.38
DE NEVE OPENT
Na de pauze hadden beide teams aanvankelijk moeite om het tempo van de eerste helft te halen. Bovendien werd het spel een vijftal minuten stilgelegd omwille van de ernstige blessure van Nayel Mehssatou. De jonge Chileens international moest met de berrie worden afgevoerd. In zijn plaats kwam Arsenal-jeugdspeler Ryan Alebiosu.

De eerste Kortrijkse actie die hierop volgde, was prijs. Sissako verlengde een inworp voor doel en de kwieke Dion De Neve glipte tussen Siquet en Warleson en duwde de bal tegen het net. Even later werd hij vervangen door Sheyi Ojo.

Van dan af was het met zijn elven knokken om de voorsprong vast te houden.

Knokken maar ook nog counteren als de mogelijkheden zich voordeden. Het perfecte voorbeeld kwam uit het United Kingdom. De Brit Alebiosu zette scherp voor vanaf rechts, de kwieke Isaak Davies tikte de bal beheerst binnen: 2-0. En dat was er eentje dat mocht gezien worden!

De laatste minuten werden een echte nagelbijter. De vierde ref kende 10 minuten extra tijd toe. Semedo milderde daarin nog tot 2-1. Onze Kerels hielden vol tot het einde en sleepten de eerste zege van het seizoen in de wacht.

Volgende week trekken onze Kerels naar Westerlo. Op 21 oktober volgt dan de volgende thuismatch tegen Club Brugge.