Home > KV Kortrijk legt nu ook een heel zwak Charleroi over de knie: 1-0. Davies scoort

KV Kortrijk legt nu ook een heel zwak Charleroi over de knie: 1-0. Davies scoort

Geschreven op 3 februari 2024 om 20:41 door Mario De Wilde

Na de hoopvolle 5/9 zetten de Kerels ‘Operatie redding’ deze avond verder. Tegenstander Charleroi, ook in acute puntennood, moest het volgende kind van de rekening worden. Coach Alexandersson zette voor deze zespuntenmatch opnieuw Avenatti en Davies in de spits. Ook Ojo en Sissako begonnen aan de match. Daardoor verhuisden Afolabi, El Idrissy, Malinov en De Neve naar de bank. We kregen een onderhoudende eerste helft met een enthousiaste thuisploeg dat met veel grinta speelde en ook de beste kansen kreeg en in de staart ook scoorde.

De eerste dreiging was voor de bezoekers maar het schot van Guiagon was te centraal getrapt en vormde geen probleem voor Pirard. Aan de overzijde schoot Davies een vrijschop richting doel maar Patron duwde in corner. De Charleroi-keeper had kort daarop ook wat moeite met een corner die hij pas in twee keer kon klemmen.

De inzet bij beide teams was groot en ook op dat vlak hielden de twee teams zich in evenwicht, maar de Veekaa haalde toch de beste punten omwille van zijn veel offensievere intenties. Dat leidde net voorbij het half uur tot een reuzenkans voor Sissako, maar Abdoulaye kopte vrij voor doel, net naast.

Kadri krulde een vrijschop van ver over doel, maar uiteindelijk werd KVK toch beloond voor zijn aanvalsgeweld, kort voor de pauze. Davies werd goed aangespeeld door opnieuw Kadri, de Welshman draaide zich mooi vrij en trapte dan droog in de linkerbenedenhoek zijn vierde competitiedoelpunt binnen. 1-0, de meer dan verdiende ruststand.

KVK-DEFENSIE LAAT ZICH NIET VERRASSEN

Charleroi-coach Mazzu probeerde het met flink wat wissels, aan de rust en op het uur, maar veel beterschap leverde dat niet op voor de bezoekers. De 1-0 bleef echter op het bord en dat zorgde voor flink wat nervositeit op en wellicht ook naast het veld.

Veel kansen kregen we niet, wel veel spanning en intensiteit. Coach Alexandersson haalde Davies en Bruno naar de kant voor Afolabi en Malinov waardoor KVK zich iets meer terugtrok en koos voor een steviger defensief blok. Avenatti bleef ondertussen de stevige targetman die de ruimte creëerde voor de spelers rond zich.

De Karolo’s werden stilaan de betere ploeg, voerden de druk op en de ingevallen Benbouali liet de gelijkmaker liggen, Dragsnes poeierde een afvallende bal over doel. Mampassi kwam de Kortrijkse verdediging nog versterken en die gaf uiteindelijk geen krimp meer in een bijzonder spannende slotfase. Een belangrijke driepunter en de derde clean sheet in vier matchen.

Komende vrijdagavond trekt KVK naar Limburg voor het duel met Sint-Truiden. Aftrap om 20.45u. Eerstvolgende thuismatch op zondag 18 februari om 16u., dan komt leider Union op bezoek.

KVK speelde met Pirard, Silva, Ojo, Mehssatou (82′ Mampassi), Sissako, Kadri, Fujii, Avenatti (88′ El Idrissy), Tsunoda, Davies (70′ Afolabi), Bruno (70′ Malinov)
Bank: De Vlaeminck, Seck, Malinov, Alebiosu, Mampassi, El Idrissy, Afolabi, De Neve

Charleroi speelde met Patron, Heymans, Van Cleemput, Mbenza (60′ Benbouali), Guiagon (60′ Stulic), Dragsnes (87′ Bernier), Morioka (46′ Camara), Sylla (60′ Badji), Petris, Andreou
Bank: Delavallée, Stulic, Monticelli, Boukamir, Bager, Camara, Badji, Benbouali, Bernier

Goals: 45′ Davies (1-0)
Geel: Ilaimaharitra, Kadri
Toeschouwers: 5851

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.