Home > Kust klaar voor actief weekend aan zee

Kust klaar voor actief weekend aan zee

Geschreven op 20 augustus 2020 om 12:18 door Mario De Wilde

Komend weekend verwacht provinciebedrijf Westtoer een overwegend groen weekend op de druktebarometer van de Kust. Dat betekent dat het op de meeste plaatsen ‘rustig’ tot ‘gezellig’ wordt. Nu de hittegolf achter de rug is, vormt de Kust een prima bestemming voor een actief verblijf aan zee. De toeristische sector aan zee staat ook dit weekend klaar om bezoekers een aangename, veilige vakantie aan te bieden. Na de hittegolf zijn de weersomstandigheden ideaal voor een actief verblijf aan zee. Het uitgebreide wandelnetwerk vormt een prima alternatief om de Kust op een andere manier te leren kennen. “Op de website www.dekust.be en in de diensten voor toerisme vind je een uitgebreid aanbod uitgewerkte wandelingen. Zo kies je zelf makkelijk welke badplaats je wil verkennen. Er is ook een online routeplanner waarmee je zelf je wandeling uitstippelt op het knooppuntennetwerk”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Ook de kustattracties maken zich klaar voor het weekend. De Kust beschikt over een uitgebreid aanbod musea en attracties. Die zetten in op diverse thema’s en brengen kustspecifieke onderwerpen naar voor zoals de visserij, het ontstaan van het kusttoerisme, de lokale fauna en flora en het oorlogsverleden van de streek. “Om alle bezoekers in veilige omstandigheden te ontvangen, gelden hier natuurlijk alle lokale en federale maatregelen. Het is dan ook aangewezen om je op voorhand te informeren en indien nodig je bezoek vooraf te reserveren. Vergeet tijdens je verblijf zeker de gratis Kustpas niet. Die is online verkrijgbaar en biedt mooie kortingen op tal van kustattracties”, aldus Sabien Lahaye-Battheu.

Druktebarometer
De online druktebarometer werd ontwikkeld door Westtoer in samenwerking met Proximus en maakt gebruik van mobiele telefoniedata. De barometer geeft permanent de actuele situatie in de badplaatsen weer. Elke zone krijgt een kleur van donkergroen tot oranje. Die kleurcodes geven aan hoe druk het er op dat moment is: donkergroen staat voor rustig, lichtgroen staat voor gezellig, geel staat voor druk en oranje voor zeer druk. De druktebarometer werd intussen bijna 1,9 miljoen keer geconsulteerd. “We roepen op om de druktebarometer te blijven gebruiken. Zowel voor het vertrek als tijdens het verblijf. Het is het ideale instrument om de rustigere plekken aan zee op te zoeken”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. Het provinciebedrijf Westtoer roept op om alle maatregelen van de federale en lokale overheden inzake handhygiëne, social distancing, beperkte contacten en gebruik van mondmaskers strikt na te leven.

Alle info om deze zomer een vakantie aan zee te plannen, vind je terug op de website van de Kust: www.dekust.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.