Home > Kunstproject Zoete Bloemen van Daniel Ost zomerse blikvanger in Knokke-Heist

Kunstproject Zoete Bloemen van Daniel Ost zomerse blikvanger in Knokke-Heist

Geschreven op 8 juni 2020 om 14:47 door Mario De Wilde

Knokke-Heist heeft als riante Tuin aan de Noordzee een lange traditie van verzorgde bloemperken en florale hoogstandjes. Om de handelskern op te waarderen en op die manier de plaatselijke handel en horeca te ondersteunen, brengt de kustgemeente deze zomer onder de noemer Zoete Bloemen een hedendaagse invulling met florale kunstwerken van het internationale bloemenhuis Daniel & Nele Ost, volgens het Amerikaanse CBS News ’s werelds grootste flower designers. De monumentale bloemenkunstwerken worden geplaatst op het Lichttorenplein, Driehoeksplein, de Emile Vanhaerenlaan, Dumortierlaan, Antoine Bréartstraat en de baliezaal van Toerismekantoor Knokke-Heist. 

 

Koninklijke en keizerlijke hofleverancier 

Als gebrevetteerd hofleverancier verzorgen Daniel & Nele Ost de florale designs op de huwelijksfeesten van het Belgische koningshuis. Zelfs de koninklijke en keizerlijke families van Abu Dhabi, Saudi-Arabië en Japan doen op hen beroep. Hun werk voor luxemerken als Shiseido, Laurent Perrier, Christie’s en Dries Van Noten zijn te bewonderen van Kyoto tot Las Vegas. Door samen te werken met deze internationale topkunstenaar voegt de badplaats een extra dimensie toe aan het fleurige gebeuren in onze gemeente.

Indrukwekkende bloemenkunst  

Weergaloze moderne bloemenkunst worden eyecatchers in het handelsgebied voor inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers.  Zo verhoogt het gemeentebestuur de tijd die men doorbrengt in de belangrijkste winkelstraten, benadrukt het de gezellige sfeer en zorgt het voor een aangename winkelervaring. Zonder een strikte looplijn aan te houden, ontstaat er op deze manier toch een onopvallend wandelparcours dat wandelaars van de Lippenslaan tot in de Sparrendreef lokt. Op die manier brengt de badplaats groen in het straatbeeld en zorgt de gemeente voor een unieke beleving deze zomer.

Groene boost aan de lokale economie 

Een opvallende groene golf op het Lichttorenplein, abstracte piramides op het Driehoeksplein, een magisch-mooi portaal aan het begin van de Antoine Bréartstraat, een groenvolume op de Emile Verhaerenlaan, een met bloemenladders aangeklede baliezaal op de Zeedijk en een eye-catcher langs de Dumortierlaan. Dit alles, aangevuld met de nieuwe groenborders op de Lippenslaan en de unieke vertical garden op de hoek van Dumortier- en Lippenslaan zorgen voor een totaalbeleving en geven een boost aan de lokale economie.

 

1 reactie

Chris Temmerman
Geschreven op 2020-07-14 12:59:22
Wij komen zeker kijken, maar van wanneer tot wanneer is al die pracht te bewonderen?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.