Home > Kunstproject BEE XXL van Wim Tellier in Knokke-Heist: vlieg je met ons mee?

Kunstproject BEE XXL van Wim Tellier in Knokke-Heist: vlieg je met ons mee?

Geschreven op 4 september 2020 om 13:18 door Mario De Wilde

Op het strand van Knokke-Heist ter hoogte van de Meerlaan kan je in september zes reusachtige bloemen bekijken. Het openlucht kunstproject BEE XXL gaat door van 4 tot 20 september en is een initiatief van de spraakmakende hedendaagse kunstenaar Wim Tellier. Eerder legde hij al een gigantische foto van een krab tegenover het Casino. En twee jaar terug sierde hij ons zilte strand met het woord ‘respect’. Met BEE XXL vraag hij deze keer aandacht voor bijen als levensnoodzakelijke dieren voor het behoud van onze biodiversiteit. Ziehier alvast een voorproefje:

Bijengemeente
De wereldberoemde landscape artist Wim Tellier had meteen een match met Knokke-Heist. Als bijengemeente schenken wij bijzondere aandacht aan specifieke bloemenweides, en zetten we in op natuurbeleving en gezonde lucht. Bovendien kent Knokke-Heist een bijzondere landschappelijke en architecturale diversiteit, die je in veel andere gemeentes niet vindt. Dat past helemaal binnen dit project.

Openlucht kunstinstallatie op het strand van Knokke-Heist
De wereldberoemde landschapsartiest fotografeerde de voorbije maanden zes inheemse bloemen in Knokke-Heist en vergrootte ze maar liefst vijfhonderd keer. Aangezien de beelden volledig uitgeknipt zijn, krijg je een bangelijk effect, haast surrealistisch, maar visueel top. BEE XXL bestaat enerzijds uit de release van een artistieke video van deze unieke beelden die doorheen de gemeente vastgelegd zijn. Anderzijds worden deze zes bloemen nu tijdens de maand september in een openlucht kunstinstallatie op prachtige wijze samengebracht op het strand van Knokke-Heist. Liefhebbers kunnen nadien een limited edition foto kopen van de geïntegreerde bloemen.

Registratie via QR-code 
De bezoekers worden gevraagd om zich aan de ingang van het kunstproject te registeren via een QR-code. Wie zich registreert, wordt beloond met de exclusieve artistieke videobeelden van BEE XXL op zijn/haar smartphone. Zo beleef je de ultieme BEE XXL ervaring.

Praktische informatie
Vanaf 4 tot 20 september op het strand van Knokke-Heist t.h.v. de Meerlaan
Gratis toegang
Meer info via mykh.be/beexxl

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.