Home > Kunstklas 4e leerjaar C van het Sint-Andreasinstituut Brugge op shortlist Do Van Ranst grote schrijfwedstrijd

Kunstklas 4e leerjaar C van het Sint-Andreasinstituut Brugge op shortlist Do Van Ranst grote schrijfwedstrijd

Geschreven op 4 februari 2019 om 19:46 door Mario De Wilde

Dit jaar viert Vlaams auteur van jeugd- en kinderboeken Do Van Ranst zijn 20ste verjaardag als auteur. Daarom trakteert Do straks, in samenwerking met Standaard Uitgeverij, een klas op een groot feest. Klassen konden eind vorig jaar een te gek onderwerp verzinnen, een titel en kort scenario voor Van Ranst zijn nieuwe boek mét de leerlingen zelf in de hoofdrol. De winnende klas krijgt de schrijver op bezoek én het boek wordt feestelijk voorgesteld in de school van de winnende klas. Op vrijdag 8 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Ondertussen maakte Van Ranst en een professionele jury van Standaard Uitgeverij uit de vele inzendingen een shortlist bekend met 10 finalisten.

Kunstklas 4e leerjaar C van het Sint-Andreasinstituut te Brugge is één van de 10 finalisten. Juf Karin Robert stelde de wedstrijd in november ll. voor aan haar leerlingen en luisterde naar hun voorstellen. Het verhaal die de leerlingen voorstelden gaat over Lotte die verdwijnt en ook over een vreemde man die rond de school dwaalt. Het verhaal schuift thema’s als vooroordelen en angst voor wat vreemd is naar voren. Maar evenzeer vriendschap en samenwerking als tegenpool.  Het voorgestelde thema en scenario van de klas werd nu al beloond door Do Van Ranst en Standaard Uitgeverij met een fantastisch boekenpakket.

De shortlist:
• Heilige Familie, Schaarbeek – Julie Van Velthoven
• VBS De Schatkist, Ichtegem – Brecht Nollet
• VBS Oudenbos, Lokeren – Fred Waegeman
• VBS Berlaar – Raf Lambrechts
• VBS Nieuwenhove, Waregem – Marie Vandendriessche
• VBS Triangel, Wuustwezel – Evelyne Mariën & Magd van den Bergh
• Campus Kajee, Schoten – Kathleen Jansen
• VBS Nieuwenhove, Waregem – Valentine Bertrand
• Sint-Andreasinstituut, Brugge – Karin Robert
• BSGO De Beuk, Aalter – Christine Beeckman & Nicole Detavernier

Op vrijdag 8 februari wordt uiteindelijk de definitieve winnaar gekozen. De winnaar wordt via mail verwittigd. De overige klassen krijgen ook via mail een juryrapport over hun idee.

1 reactie

Karin Robert
Geschreven op 2019-02-04 19:57:52
De leerlingen van het 4e leerjaar C Sint-Andreasinstituut, Brugge zijn echt trots. Dank voor publicatie artikel op de website.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.