Home > Kunsthumaniora Brugge barst uit zijn voegen

Kunsthumaniora Brugge barst uit zijn voegen

Geschreven op 7 september 2018 om 07:35 door Mario De Wilde

Na de spectaculaire stijging van het aantal leerlingen in de Kunsthumaniora Brugge van vorig jaar (van 326 naar 381) is het hek nu helemaal van de dam. De school mag dit jaar meer dan 430 leerlingen ontvangen. Dat is een absoluut record. Nog nooit haalde de school de kaap van 400 leerlingen. Of dit allemaal haalbaar is wat betreft infrastructuur en lokalen is nog maar de vraag. De nieuwbouw die een paar jaar geleden is geplaatst is dan wel volledig in gebruik, toch zijn het vooral theorielokalen die schaars zijn. “Voorlopig lukt het inplannen van lokalen nog net, maar als deze trend zich doorzet en ik bekijk ook de wachtlijsten dan staan er hier volgend jaar een paar tenten op de Katelijnestraat.” aldus Jo Decoster, waarnemend directeur.

Gevraagd naar het succes en de steile opmars van de kunstschool is het antwoord duidelijk : “Men maakte vorig jaar de opmerking dat het met de nataliteit had te maken maar die cijfers schommelen 3 à 4 procent. Je kan daarmee geen plotse stijging verklaren van bijna een derde van de school. Vorig schooljaar organiseerden we de viering van 300 jaar Academie, tien jaar Art Rock en ons eerste Theaterfestival. Maar bovenal werken we hard aan op inhoudelijk en pedagogisch vlak en hebben we veel werkers en doorzetters in het team die al lang niet meer in lesuren redeneren. We komen naar buiten met vakoverschrijdende projecten en we zijn trots op onze vele Alumni. De perceptie dat men een diploma in de Academie behaalt met Artis Historia-punten kan naar de vuilnisemmer. “ volgens Decoster.

Een bloeiende school heeft altijd plannen en zo ook het KSO Brugge. Op termijn zou de school een uitbreiding met muziek en hedendaagse dans bekijken en ook in de beeldende richtingen is het volop werken om de onderwijshervorming richting te geven en een alternatief te zoeken voor de richting Artistieke Opleiding. De school wil graag met de stad Brugge rond de tafel na de verkiezingen.

Tijdens de trefdag op maandag 3 september kwam schepen Pablo Anys een kijkje nemen naar de overvolle speelplaats. Naar jaarlijkse traditie trakteerde de school alle collega’s en leerlingen op een ijsje. Het concert van ex-studente Evie Loqueneux –die momenteel aan haar derde bachelor Kleinkunst Antwerpen begint- maakte de namiddag op de Academiesite compleet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.