Home > KTA Brugge en De Passer bundelden krachten tegen problematisch gamegedrag

KTA Brugge en De Passer bundelden krachten tegen problematisch gamegedrag

Geschreven op 28 april 2024 om 08:32 door Mario De Wilde

KTA Brugge is de enige secundaire school in het Belgische onderwijslandschap die Esports als vak aanbiedt. Dit innovatieve curriculum, gericht op leren via competitief gamen, wordt mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen KTA Brugge en vooraanstaande partners uit de gaming- en esportsindustrie. Een van de opvallende kenmerken van het Esports-programma van KTA Brugge is de nadruk op gezond en gebalanceerd gamegedrag. Daarin werd weer een belangrijke stap gezet, samen met BSBO De Passer.

In samenwerking met Gamechangers, een collectief van psychologen met expertise op het gebied van gameverslaving, heeft KTA Brugge een curriculum ontwikkeld dat niet alleen gericht is op het verbeteren van gaming vaardigheden, maar ook op het bevorderen van verantwoordelijk gamen.

Om jongeren en hun ouders/voogden beter te ondersteunen bij het omgaan met problematisch gamegedrag, heeft KTA Brugge een schoolbrede methode ontwikkeld om dit gedrag in kaart te brengen. Deze benadering is een cruciale stap in het creëren van een gezonde en ondersteunende omgeving voor alle leerlingen, maar ook ouders en voogden.

Over de eigen schoolmuren heen
Op 25 april organiseerde KTA Brugge samen met De Passer, school voor buitengewoon onderwijs voor jongeren met ASS, op donderdag 25 april een gratis infosessie. Daar leerden ouders, voogden, leerkrachten en leerlingenbegeleiders hoe gamegedrag en schermtijd op een gezonde manier kunnen worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De samenwerking tussen KTA Brugge, Gamechangers en De Passer is een vooruitstrevende benadering van onderwijs, waarbij technologie wordt ingezet om niet alleen academische vaardigheden te verbeteren, maar ook om sociaal en emotioneel welzijn te bevorderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.