Home > Kortrijkse #cheersfortheheroes: op 16 mei klinken we op helden tijdens nationaal aperitiefmoment

Kortrijkse #cheersfortheheroes: op 16 mei klinken we op helden tijdens nationaal aperitiefmoment

Geschreven op 22 april 2020 om 19:36 door Mario De Wilde

Op 16 mei 2020 vindt er met #cheersfortheheroes een nationaal en collectief aperitiefmoment plaats. Horecazaken leveren die dag op bestelling een aperitiefbox aan huis zodat heel België vanuit zijn kot kan klinken op de helden die zich inzetten tegen het coronavirus.

Steun je lokale horeca
Samenhorigheid en solidariteit zijn belangrijker dan ooit. Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij om het coronavirus zo snel mogelijk te verslaan. Ook enkele Kortrijkse horeca-ondernemers wilden niet zomaar aan de zijlijn blijven toekijken. En daarom roepen ze met #cheersfortheheroes op om te klinken op alle ‘helden’ die zich inzetten om deze crisis te bolwerken. Bovendien krijgen de horecazaken met deze actie een duwtje in de rug. Zij hebben het hard te verduren in deze tijden van lockdown en kunnen alle steun goed gebruiken. Met de bestellingen kunnen ze weer een dag aan de slag door hun signature dranken en hapjes te maken of te selecteren, aan te bieden en te verkopen.

Verrassend aanbod
#cheersfortheheroes wil je heel even het gevoel geven dat je aan de toog in je stamcafé of op je favoriete terrasje geniet van een hapje & een drankje. Daarom vragen ze de deelnemende zaken om aperitiefboxen samen te stellen in de geest van hun café of restaurant. Een cocktailbar kan bv. een setje aanbieden – inclusief recept en nodige tools – om hun huiscocktail thuis zelf samen te stellen. Geeft het dorpscafé steevast pindanootjes bij elke pint? Misschien kom je in hun aperitiefbox dan wel een handje pinda’s tegen. En sommige restaurants bieden zelfs een volledig tapasbord aan, inclusief een lekker fles bijpassende wijn. De organisatie vraagt wel aan de horecazaken die meedoen met de actie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden: een fris streekbiertje, een gin tonic met Belgische gin… We are all in this together! Uiteraard zal er ook een non-alcoholisch aanbod beschikbaar zijn. “Het idee van een collectief aperitiefmoment gekoppeld aan de inbreng van de plaatselijke horeca is top. CFTH biedt mensen een moment om allemaal tezamen naar uit te kijken, het biedt perspectief in deze bizarre tijden. Ik heb niet geaarzeld om me ertoe te verbinden dit project te ondersteunen vanuit Stad Kortrijk. We zijn blij hierbij te kunnen helpen”, aldus Arne Vandendriessche, schepen economie Stad Kortrijk

Drie euro naar het goede doel
Per verkochte aperitiefbox gaat er drie euro integraal naar #Clapandact. Via dit initiatief vragen de Belgische universitaire ziekenhuizen om hun onderzoek naar infectieziekten financieel te steunen. Vandaag beseffen we allemaal dat het meer dan ooit nodig is om hierin te investeren en bij te dragen aan een wereld waarin ziektes als COVID-19 minder destructief kan toeslaan.

Share the love
Een feestje vier je niet alleen. Daarom krijg je bij de aperitiefbox ook stickers om op de glazen te kleven. Gooi gerust je ramen of voordeur open om in lijn met het applausmoment te klinken met de buren – met respect voor de social distancing natuurlijk. En geef dit moment een tweede leven online: neem een foto van je apertiefmoment en deel het via je sociale mediakanalen met de hashtag #cheersfortheheroes.

Hoe werkt het?
– Horecazaken kunnen vanaf 20 april hun aanbod ingeven op de website. De verkoop van de aperitiefboxen start op 1 mei en loopt tot 14 mei middernacht.
– Surf naar de website www.cheersfortheheroes.be
– Zoek je favoriete bar of café in de lijst.
– Bestel een of meerdere van de aangeboden aperitiefboxen en kies tussen de optie ‘thuis geleverd’ (binnen een straal van 5 km) of ‘afhaling’.
– Betaal veilig online en ontvang ten laatste op 16 mei een aperitiefbox.
– Prijzen zijn inclusief transactiekost, levering en stickers met de hashtag #cheersfortheheroes.
– Schenk op 16 mei je favoriete drankje uit, kleef een sticker op het glas en deel het nationale ‘cheersfortheheroes’-moment met de rest van de wereld! Gebruik #cheersfortheheroes op je sociale media.

De intiatiefnemers
#cheersfortheheroes, dat zijn drie horecaondernemers uit Kortrijk – Feysal Ahwaz en Louis Ottevaere van eat-easy-bar Nude en Guillaume Lambrecht van Deluxe Distillery – die het stilzitten beu waren. Ze besloten een actie op poten te zetten om de lokale horeca te steunen. Tijdens het brainstormen met het team en andere horecazaken bleek algauw dat ook buiten Kortrijk cafés en restaurants enthousiast waren om mee te doen. En daarom besloten ze hun website en diensten open te stellen voor alle Belgische horecazaken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.