Home > Kortrijks tablewarebedrijf Meyhui opgetogen met vermaarde design-award voor Zwiesel Glas

Kortrijks tablewarebedrijf Meyhui opgetogen met vermaarde design-award voor Zwiesel Glas

Geschreven op 22 april 2024 om 13:12 door Mario De Wilde

Zwiesel Glas sleepte zopas twee belangrijke internationale prijzen in de wacht. Op basis van een onderzoek dat verricht werd door het Duitse zakenweekblad WirtschaftsWoche en de Universiteit van St. Gallen (Zwitserland), werd de glasfabrikant voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot wereldmarktleider van glaswerk voor de horeca. Daarnaast werd de nieuwe, handgemaakte Symbiosis-decanteerkaraf tijdens de Iconic Awards -Innovative Interior 2024 bekroond met een productdesign-award.

Baudouin Meyhui van het Kortrijkse bedrijf Home & Table by Meyhui reageert bijzonder opgetogen op dit nieuws: “Wij zijn heel trots want al meer dan 60 jaar ​ – de vierde generatie op rij – verdelen wij het hoogkwalitatief glaswerk van Zwiesel. Je vindt het terug op de tafels van heel wat restaurants die hoog scoren in de Michelin- en Gault&Millau-gidsen. Deze elegante, kristallen glazen staan bekend voor hun bijzonder mooie geluid als ermee geklonken wordt.”

De Iconic Awards – Innovative Interior 2024 worden ieder jaar georganiseerd door de German Design Council. Ze worden beschouwd als de ‘trendbarometer van de interieurbranche’. De focus ligt op kwaliteit, gebruiksgemak en baanbrekende ideeën, maar ook op de materiaalkeuze, duurzaamheid en intelligente oplossingen. In de categorie ‘Product Design – Kitchen & Household’ riep een vakjury bestaande uit internationale experts uit de ontwerp- en interieursector de Symbiosis-wijnkaraf van Zwiesel Glas tot winnaar uit.

“Deze vakkundig mondgeblazen decanteerkaraf springt in het oog door de opvallende craqueléstructuur”, legt Baudouin Meyhui uit. “Het patroon wekt een indruk van grote kwetsbaarheid. Het kristalglas rust op een voet vervaardigd uit Fins speksteen en het geheel werd afgewerkt met een hoogwaardige vilten basis. Het uitgekiende ontwerp en de symbiose van fijn kristalglas en steen zorgen ervoor dat deze karaf een echt statement is.”

Meyhui: “Het is niet de eerste maal dat Zwiesel Glas in de prijzen valt. Vorig jaar ging deze internationaal gerenommeerde award naar hun glazenreeks ‘Ink’, en in 2022 ging de titel naar de serie ‘Glamorous’. Het is een mooie illustratie van hoe de consistente en uitstekende ontwerpexpertise van de Duitse glasfabrikant wordt gewaardeerd.”

Over Home & Table by Meyhui en Zwiesel Glas

Home & Table by Meyhui, gevestigd in Kortrijk, is gespecialiseerd in de distributie van tafeldecoratie, servies, glazen en accessoires in zowel België, Nederland, Luxemburg als Frankrijk. Op dit ogenblik is al de vierde generatie aan zet. Het uitgebreid assortiment, het deskundig advies en de naadloze dienst-na-verkoop maken van Home & Table by Meyhui één van de belangrijkste distributiebedrijven in zijn soort. Het West-Vlaamse familiebedrijf is de exclusieve verdeler van tal van grote merknamen, waaronder Zwiesel Glas. Al meer dan 150 jaar maakt Zwiesel Glas hoogkwalitatieve kristalglazen, die bekendstaan om hun typisch geluid. Jaarlijks verlaten ruim 60 miljoen glazen de fabriek. Daarmee is het Duitse bedrijf onbetwist wereldmarktleider in het segment ‘kristalglas voor de horeca’.
​www.meyhui.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.